Türkiye Barolar Birliği'nden "Hayat Ağacı Projesi"
Türkiye Barolar Birliği, gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması ve uzak durmasını sağlamak için yol gösterici çalışmaları kapsayan "Hayat Ağacı Projesi" başlattı.
Türkiye Barolar Birliği, gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması ve uzak durmasını sağlamak için yol gösterici çalışmaları kapsayan "Hayat Ağacı Projesi" başlattı.
Türkiye Barolar Birliği, "Hayat Ağacı Projesi" kapsamında, "Kurumlar Arası İşbirliği Çalıştay"ı düzenledi.
Ankara Barosu'nun eski başkanı ve proje koordinatörü Sema Aksoy, projeyi gerçekleştirmekteki amaçlarının madde bağımlılığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.
Gençlerin bu illete bulaşmaması ve uzak durmasını sağlamak için yol gösterici çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aksoy, Türkiye'de bu işe adım atmalarına asıl nedenin, son yıllarda görülen ölümler olduğunu söyledi.
Aksoy, "Son 3-5 yılda kullanılan sentetik maddeler yüzünden gençlerimiz ölümle karşı karşıya. Madde bağımlılığından gerçekleşen ölümlerin nedeni tam olarak tespit edilemiyor. Gençlerin bir kısmı beyin kanamasından, bir kısmı kalp krizinden, bir kısmı da iç kanamadan ölüp gidiyor ve bunlar kayıtlara bu şekilde geçiyor. Bu nedenle net olarak ölüm sayısı tespit edilebilmiş değil. Bu nedenle topyekun bir seferberlik lazım" diye konuştu.
Çalıştayda bağımlılık yaratan bu maddelerin 50 kuruşa imal edilip 1 liraya satıldığını ve her gelir grubuna hitap ettiğini dile getiren Aksoy, kullanım alanlarının ilkokul düzeyine indiğini kaydetti.
"Karanlık Hayatlar" adlı tanıtım filminin de gösterildiği çalıştaya, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı kurumlardan yetkililer katıldı.