TurKey Enabling Technologies 2012 Uluslararası Proje Pazarı İstanbul'da Düzenleniyor!
TÜBİTAK, biyoteknoloji, nanoteknoloji, üretim teknolojileri ve uzay teknolojileri alanlarına yönelik olarak, 25 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de "TurKey Enabling Technologies 2012" isimli uluslararası bir proje pazarı düzenliyor.
Açılış konuşmaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Davut KAVRANOĞLU, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Jean Maurice RIPERT ve TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerinden Sorumlu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sayın Yunus ÇENGEL tarafından yapılacak etkinlik ile biyoteknoloji, nanoteknoloji, üretim teknolojileri ve uzay teknolojileri alanlarında ülkemizdeki ve Avrupalı araştırmacı ve sanayicilerin Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı (7.ÇP) kapsamında ortak projeler geliştirmesi hedefleniyor.
Etkinlik, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik öncesinde aday ülkeleri Avrupa yapısal fonlarına hazırlamak ve uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında TÜBİTAK tarafından yürütülen TurkeyinFP7 projesi kapsamında düzenleniyor. Türkiye- AB müzakerelerinin Bilim ve Teknoloji Faslı'ndaki ilk ve tek IPA projesi olan proje, Türkiye araştırma alanı paydaşlarının Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı'nda proje geliştirme kapasitesinin güçlendirilmesini hedefliyor.
Türkiye ve Avrupa'dan 350'ye yakın uzman araştırmacı, akademisyen ve sanayi temsilcilerin katılacağı etkinlikte katılımcılar proje önerilerini sunacak ve birebir görüşmelerde karşılıklı işbirliği olanaklarını değerlendirme ve proje önerilerini tartışma fırsatı bulacak.
Avrupa'daki başarılı proje sahipleri ile Avrupa Komisyonu'ndan teknoloji alanları birim başkanlarının başarılı proje yazımına dair önemli bilgileri paylaşacağı etkinlik, Avrupalı ortaklarıyla işbirliği kurmak ve 7. ÇP fırsatlarından yararlanmak isteyen ve ilgili teknoloji alanlarında çalışan Türk araştırmacılar ve sanayiciler için önemli fırsatlar sunuyor.
"TurKey Enabling Technologies 2012"; biyoteknoloji, nanoteknoloji, üretim teknolojileri ve uzay teknolojileri alanlarında Türkiye ve AB arasındaki mevcut işbirliklerini kuvvetlendirme, yeni işbirliği fırsatları yaratma ve Avrupa'daki başarılı proje sahiplerini Türkiye'deki katılımcılarla buluşturmayı amaçlıyor.
Etkinlik, Türkiye'nin 7.ÇP 2013 çağrılarına katılımını artırmanın yanı sıra; 8. Çerçeve Programı HORIZON 2020 bünyesinde yer alan Ar&Ge alanlarını da kapsadığı için Türkiye Araştırma Alanı'nın Avrupa Araştırma Alanı'na entegrasyonu açısından önem arz ediyor.