Turkcell M2M Hattı Kullanan Şirketlere 7/24 Destek
Turkcell, makineler arası iletişim çözümlerini kullanan kurumsal müşterilerine Türkiye'nin ilk M2M Çağrı Merkezi ile destek vermeye başladı.
Turkcell müşterisi şirketler, bu sayede M2M çözümlerine ilişkin ihtiyaç duydukları her bilgiye 7 gün 24 saat bir telefonla ulaşabilecek.
Konunun uzmanı danışmanların hizmet verdiği Turkcell M2M Çağrı Merkezi'ne, 532 757 33 33 numaralı telefondan erişiliyor. M2M ile ilgili hat bağlantısı, tarife ve kampanya bilgisi, kullanım ve tanımlama gibi işlemler, çağrı merkezi üzerinden kolayca yapılabiliyor.
Selen Kocabaş : M2M alanında Türkiye'nin ilklerinde hep Turkcell imzası var.
Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, neden M2M'e özel çağrı merkezi oluşturdukları sorusunu şöyle yanıtladı:
"Turkcell olarak lideri olduğumuz M2M pazarında bugüne kadar birçok ilke ve yeniliğe imza attık. Bundan yaklaşık 10 yıl önce Türkiye'de ilk M2M uygulamalarını gerçekleştirdik. İki yıl önce ise müşterilerimize Türkiye'nin ilk M2M platformunu sunarak iş süreçlerini tek noktadan rahatça yönetebilmelerini sağladık. Bugün 1,4 milyon Turkcell'li makineyi konuşturuyoruz. Geldiğimiz noktada Türkiye'deki her 3 makineden 2'si Turkcell SIM kartıyla çalışıyor. Böylesine büyük bir ekosistemde müşterilerimizin M2M özelinde hizmet alabilecekleri bir çağrı merkezine de ihtiyaçları olduğunu gördük. Türkiye'nin M2M'e özel ilk müşteri hizmetlerini hayata geçirdiğimiz için son derece mutluyuz. Müşterilerimiz, artık konusunda uzman danışmanlarımızın görev aldığı çağrı merkezimizi arayarak her an her yerden istedikleri bilgiye rahatça ulaşabilecek. Henüz kısa bir süre olmasına rağmen bu hizmetimizden yararlanmaya başlayan müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz."
M2M nedir?
Makineler Arası İletişim (Machine To Machine-M2M), cihazlara takılan özel bir SIM kart sayesinde, cihazların uzaktan izlenmesini, yönetilmesini ve birbiriyle iletişim kurabilmesini sağlayan bir teknolojidir. Uygulama alanı neredeyse sınırsız olan bu teknoloji; enerjiden sağlığa, tarımdan lojistiğe kadar pek çok sektör için sıçrama tahtası haline gelmiş durumda. SIM kart takılarak akıllı hale gelen makineler; tasarrufu artırma, çevreyi pozitif etkileme, fiziki güvenlik, sağlık güvenliği, sahada kontrol ve verimliliği artırma gibi birçok fayda sunarak hem kurumlara ve bireylere hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.
2020 yılına gelindiğinde dünyadaki her 5 SIM karttan birinin M2M SIM kart olması bekleniyor. Aynı tarihlerde dünyada birbiriyle iletişim kurabilen cihaz sayısının ise 80 milyarı bulacağı öngörülüyor.