Türk Üniversitelerinden Balkanlar'a 'Eğitim' Çıkarması
Kafkasya üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Uluslararası Balkan Üniversitesi ile işbirliği içerisinde düzenlenen KÜNİB 2015 Üsküp Eğitim Fuarı ilgi gördü.
Kafkasya üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Uluslararası Balkan Üniversitesi ile işbirliği içerisinde düzenlenen KÜNİB 2015 Üsküp Eğitim Fuarı ilgi gördü.
KÜNİB Başkanı Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, eğitimdeki başarı ve deneyimlerini Balkanlar'da paylaşmaya geldiklerini söyledi. Prof.Dr. Korkmaz, geleceği kuracak nesillere bu birikimi aktarmak istediklerini anlatırken şöyle dedi:
" Türkiye'den 58 üniversite var ve yurt dışından 7 üniversite katıldı bu organizasyona. Uluslararasılaşmanın en önemli unsurlarından biri networking oluşturmak. Amacımız burada Balkanlar'la iletişimi sağlamak ve eğitim tecrübelerimizi burayla geliştirerek devam etmektir."
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi temsilcisi Ceren Akkuş, Üniversite olarak KÜNİB fuarına katıldıklarını anlatırken, Makedon öğrencilerini Muğla'da üniversitede görmek istediklerini söyledi. Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, KÜNİB fuarına yeni kurulan Uluslararası Vizyon Üniversitesi olarak katıldıklarını ve Türkiyeden katılan Üniversiteler arasında bulunmalarının önemli olduğunu açıkladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Hilmi Demiral, Balkanlar'dan gelen öğrencilere öncelikle Türkiye ve Eskişehir'in eğitim olanaklarını anlattıklarını belirtirken Türkçe öğretim merkezinde 1 yıl Türkçe öğrenebileceklerini ve akademik seviyede dersleri takip edebileceklerini açıkladı. Demiral, Balkanlar'daki öğrencilerle Türkiye arasında köprü kurmayı düşündüklerini de vurguladı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatçı, üniversitelerinin her bir bölümünde huzur içinde rahat bir eğitim almak isteyen her bir Makedonyalı ve Balkanlarda yaşayan herkesin rahatlıkla kalabilecekleri bir şehir olduğunu söyledi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, üniversitelerarası öğrenci değişimine katkı sağlamak için burada olduklarını, eğitim ve öğretimde uluslararasılaşmanın çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin ayağına geldiklerini, öğrencilerin de kendilerine uygun bir bölüm seçerek Atatürk Üniversitesini tercih edeceklerinden memnun olacağını ifade etti. Üniversite öğrencisi Leyla Serpetova, fuarın sadece üniversite öğrencilerine değil, yüksek lisans ve doktora imkanları sağladığını da söyledi. Burs imkanları da olabileceğini ve Makedonya'daki öğrenciler için çok kazançlı bir fuar olduğunu bildirdi. - P