Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Tartışma yaratan Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Komisyonda gerginlik! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salonu terk etti

CHP'li vekilin sözleri sonrası Bakan Güler salonu terk etti

Türk Dünyası Müzik Araştırmaları Grubunun 4. Uluslararası Sempozyumuna Destek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Geleneksel Müzik Konseyi, Türk Dünyası Müzik Araştırmaları Grubunun 4. Uluslararası Sempozyumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle İstanbul’da İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Geleneksel Müzik Konseyi, Türk Dünyası Müzik Araştırmaları Grubunun 4. Uluslararası Sempozyumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle İstanbul'da İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çalışmalarıyla dünyaca tanınan etno müzikologlar, akademisyenler ve Türk dünyası sanatçılarını bir araya getiren söz konusu sempozyum, Cambridge Üniversitesi Orta Asya Müzik Merkezi Direktörü Razia Sultanova başkanlığında, İTÜ Müzikoloji Bölüm Başkanı Şehvar Beşiroğlu ve Başkent Üniversitesi Konservatuarı Müzik Bölümü Başkan Yardımcısı Okan Murat Öztürk'ün koordinasyonunda, TÜRKSOY, TİKA, İTÜ, Başkent Üniversitesi işbirliğinde düzenlendi.

Türkçe konuşulan ülkeler ve komşuları arasındaki, müzik alanındaki benzerlik ve farklıların gündeme taşındığı buluşmada katılımcılar Türk Müziğinin kimliği, Dünya müziğinde Türklerin etkisi, Türk dünyası kültür hazinesinin önemli bir parçası olarak tarihi müzik enstrümanları gibi pek çok farklı konuda bilgi alışverişinde bulundular. Sempozyumda katılımcılar düzenlenen oturumların ardından gerçekleştirilen konserlerle Türkçe konuşan ülkelerin müziklerinden örnekler dinleme fırsatı da yakaladı.

Türk Dünyası ve Komşuları, Müzikte Benzerlikler ve Farklılıklar başlığı altında çalışmaların yapıldığı bu yıl ki sempozyuma, içerisinde Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya ve Macaristan gibi ülkelerinde bulunduğu 15 farklı ülkeden 50'nin üzerinde araştırmacı katılım gösterdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title