Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Turistlere Yayladan Organik Çilek

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da yılda 100 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği 1850 rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, turistler için organik çilek yetiştiriliyor.

Ordu'da yılda 100 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği 1850 rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, turistler için organik çilek yetiştiriliyor. Kabadüz İlçe Kaymakamı Engin Avcı, "İlçemizdeki Çambaşı Yaylası yaz döneminde ziyaretçi akınına uğruyor. Turistler tarlaya girerek yerinde organik çilek topluyor, rağbet olunca çilek üretimi arttı" dedi.

Ordu'nun Kabadüz İlçesi'ne bağlı 1850 rakımlı Çambaşı Yaylası'nda üreticiler yerli ve yabancı turistler için çilek üretimi yapıyor. Kabadüz İlçe Kaymakamı Engin Avcı, 100 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Çambaşı yaylasında turizm potansiyelinin artırılması için organik çilek yetiştiriciliğini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. Son yıllarda Arap turistlerin yaylaya olan ziyaretlerinin arttığını, talep nedeniyle organik ürün çeşidinde de artış olduğunu belirten Kaymakam Avcı, "Yayla turizmine önem veriyoruz. Çambaşı yaylamızda yaz ve kış döneminde yoğun şekilde ziyaret ediliyor. Yayla sezonu boyunca yaz döneminde yapılan şenlik ve etkinliklerin yaylanın tanıtımına büyük katkısı var. Kaymakamlık olarak bizde yörede yaşayanları ek gelir elde etmeleri ve bölgede turizm faaliyetini artırmak için onları çilek yetiştiriciliğine teşvik ediyoruz. Yaylaya gelen turistler organik yetişen çilekleri tarladan topluyor, büyük rağbet var" dedi.

100 DÖNÜME ÇIKARILACAK

Bir girişimcinin 20 dönüm tarlada çilek üretimi yaptığını, bunun üzerine çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaşmaya başladığını da vurgulayan Kaymakam Avcı, "Kaymakamlık olarak bir uygulama bahçesi yapmıştık. Bir girişimci bunun üzerine çilek yetiştirmeye başladı. 20 dönümlük en büyük tarlada her gün çilek çıkıyor. Bu büyük çilek tarlasını görenler çilek yetiştiriciliğiyle ilgilenmeye başladı. Çileğin kilosu 10 liradan satılıyor. Bölgede bu yıl don olayından dolayı fındık rekoltesi düşük olurken üretici de alternatif ürünle ilgilenmeye başladı. Kaymakamlığımıza çilek yetiştiriciliği için başvuranlar var. Bizde üreticilerimizi çilek yetiştiriciliğine karşı teşvik etmeye çalışıyoruz. Girişimciler önümüzdeki yıllarda üretim alanını 100 dönüme çıkarmayı planlıyor. Organik yetişen çilekler en çok yaylaya gelen Arap turistler tarafından rağbet görüyor. Turistler bizzat tarlaya gidip çileği yerinde topluyor. Bu da çilek yetiştiriciliği açısından gelecek için umut veriyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title