Tunus'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, ülkede bağımsızlığın ardından ilk çıkan kanunun kadın ve aileyi ilgilendiren "Medeni Kanun" olduğunu söyledi.
Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, ülkede bağımsızlığın ardından ilk çıkan kanunun kadın ve aileyi ilgilendiren "Medeni Kanun" olduğunu söyledi.
Başkent Tunus'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına katılan Şahid, törende yaptığı konuşmada, kadının elde ettiği kazanımlara ve hukuki engellemelerin olmamasına rağmen kadının toplumda henüz olması gerektiği yere ulaşamadığını söyledi.
Şahid, üniversite mezunu kadın sayısının yüksek olmasına rağmen bunlardan ancak yüzde 28'nin iş hayatında bulunduğuna dikkati çekti.
Ulusal Birlik Hükümeti olarak ilk kurulduğunda kabinedeki kadın varlığını güçlendirdiklerini aktaran Şahid, kadınlara yönelik şiddete karşı hazırlanan kanunun yakında parlamentoda onaylanacağını belirtti.
Kutlamaya katılan Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan da Türk Toplumunda Kadının Konumu başlıklı bir konuşma yaptı.
Türkiye'de Tevhidi Tedrisat Kanunu ile eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığını belirten Büyükelçi Doğan, Türkiye'de kadının 1934'te seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu vurguladı.
Türkiye'de kadına karşı şiddet konusunda birçok kurumda çalışanların eğitildiğini söyleyen Doğan, aile mahkemeleri ile aile danışma merkezlerinin toplumda kadın adına önemli işlevler yürüttüğünü kaydetti.
Türk kadınının siyasi ve ekonomik alanda önemli deneyimlere sahip olduğunu dile getiren Doğan, buna en iyi örneğin bir kadın olarak Tansu Çiller'in başbakanlık yaptığını hatırlattı.