Tunceli'de Balıklandırma Çalışmaları
Tunceli'de Uzun Çayır Baraj gölüne 110 bin pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Tunceli'de Uzun Çayır Baraj gölüne 110 bin pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.
DSİ 93. Şube Müdürü Şahin Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DSİ 9. Bölge Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Elazığ'ın Keban ilçesinde üretilen 110 bin yavru pullu sazan balığının Tar Deresi mevkinde Uzunçayır Barajı gölüne bırakıldığını belirtti.
Atik, 2010 yılından itibaren düzenli olarak balıklandırma çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
"DSİ 9.Bölge Müdürlüğümüze bağlı Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce 2010 yılından itibaren baraj gölünde yüzer kafeslerde alabalık yetiştiriciliği için öncelikle su karakterinin oluşması beklendi. Bu amaçla da Limnolojik (Göl) etüt çalışması adı altında bir yıl süren, aylık göl yüzeyinde yapılan arazi çalışması ve elde edilen verilen değerlendirildi. Daha sonra Limnoloji Raporu hazırlandı. Bu rapor sonunda baraj gölünün ticari avcılığa açılabilmesi için baraj gölünde balık stoklarının tespit edilmesi, mevcut balık türlerinin ve miktarları hesaplandı. Baraj gölünde rantabl bir avcılığın oluşması zamana bağlı. DSİ'nin balıklandırma çalışmaları kapsamında baraj gölüne bıraktığı pullu sazanların av boyuna erişmesi gerekiyor. 2010 yılı da dahil olmak üzere her yıl düzenli olarak balıklandırma çalışmalarımız devam ediyor."
Çalışmaların her yıl devam edeceğini kaydeden Atik, şu ana kadar toplam 860 bin pullu sazan balığının Uzun Çayır Baraj gölüne bırakıldığını kaydetti.