Tügiad Başkanı Turan: Piyasaların 'Bekle ve Gör' Taktiği Uygulanıyor
İzmir'de ekonomik beklentiler ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan TÜGİAD Başkanı Musa Turan 2015 yılının seçim yılı olması nedeniyle piyasaların 'bekle ve gör' taktiği uyguladığını söyledi.
İzmir'de ekonomik beklentiler ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan TÜGİAD Başkanı Musa Turan 2015 yılının seçim yılı olması nedeniyle piyasaların 'bekle ve gör' taktiği uyguladığını söyledi. İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen ise Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesini artırabilme yolunun para politikasını gevşetmekten değil yapısal sorunları çözmekten geçtiğini söyledi.
İş Yatırım'ın İzmir Şubesi, LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) ve TÜGİAD EGE (Türkiye Genç İşadamları Derneği) işbirliğiyle Swiss Otel'de "2015 Ekonomik Beklentileri ve Sermaye Piyasalarına Etkileri" toplantısı düzenledi. Toplantıya LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan, İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cenk Aksoy, İzmir Şube Müdürü Özgür Yerlikaya ve Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan katıldı. Açılışta konuşan TÜGİAD Başkanı Musa Turan 2015 yılının seçim yılı olması nedeniyle piyasaların 'bekle ve gör' taktiği uyguladığını söyledi. Turan hem birlikte iş yapabilme potansiyelini geliştirmek hem de işadamlarını bilgilendirmek istediklerini belirterek, "Hepimiz 2015'in nasıl olacağını merakla bekliyoruz. Gelişmelere göre tekrar bir küme oluşturup nasıl hareket edilebileceği konusu değerlendirilebiliriz" dedi.
"DİKKATLİ OLUNMALI"
İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, global piyasalara değinerek, yatırımcılar için çok farklı bir dönemin söz konusu olduğunu vurguladı. Manukyan "Yaşanan küresel sıkıntıların Türkiye'ye etkilerini yoğun şekilde görüyoruz. Geride bıraktığımız 6 yıl içinde oluşturulan pozisyonların çözülmesi ve yeni lokasyonların oluşturulması çok dikkat edilmesi gereken bir sürece girdiğimizi gösteriyor" dedi.
"DOLARI MÜDAHALE YÜKSELTTİ"
İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen ise dolarda yaşanan artışa değinerek, "Hükümet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı tarafından Merkez Bankası'na yapılan sözlü müdahaleler Türkiye'deki dalgalanmanın gelişmekte olan ülkelere göre daha yüksek olmasına neden oldu. Küresel risk iştahındaki bozulma ve Türk lirasında yaşanan değer kaybına rağmen Merkez Bankası'nın para politikasında radikal bir sıkılaşmaya gitmesini beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.
"PİYASA DOSTU POLİTİKA"
Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesini artırabilme yolunun para politikasını gevşetmekten değil yapısal sorunlarını çözmekten geçtiğini belirten Gürleyen, "Bunun yolu da piyasa dostu ekonomik politikaların uygulanmasından geçiyor. Bu bağlamda, seçimler sonrasında ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine yönelik belirsizliklerin ortadan kaldırılması büyük önem taşıyor" diye konuştu. - İzmir