Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Tartışma yaratan Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Komisyonda gerginlik! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salonu terk etti

CHP'li vekilin sözleri sonrası Bakan Güler salonu terk etti

Tübitak Yöneticileri Hakkındaki Davalar

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın da aralarında olduğu bazı kurum yetkililerine, usulsüz biçimde eleman aldıkları iddiasıyla açılan davaların görülmesine devam edildi.

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın da aralarında olduğu bazı kurum yetkililerine, usulsüz biçimde eleman aldıkları iddiasıyla açılan davaların görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde önce TÜBİTAK BİLGEM bünyesindeki Kamu Sertifikasyon Merkezi birim yöneticisi Hasan Başaran'ın sahte diplomayla işe alındığı iddiasına yönelik 4 kişi hakkında açılan dava görüldü.

Duruşmaya, sanıklardan Palaz'ın avukatı ile şikayetçi TÜBİTAK'ın avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Numan Kılıç, dijital veri incelemesine ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğünden ilgili yazının geldiğini, sanığa ait emanette bulunan bitirme ve sertifikaların gönderildiğini bildirerek, bitirme belgesinin "inceleme itibariyle iğfal kabiliyetine haiz olduğu görüldüğünü" tutanağa yazdırdı.

Sanıklardan Kadir Bülbül hakkında çıkartılan yakalama kararının da infaz edilemediği tutanağa yazdırıldı.

Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak, görülmekte olan dosya ile Palaz'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin, sanıklardan Cevdet Aydın'ın sahte lisans diplomasıyla TÜBİTAK BİLGEM'de "uzman" olarak işe başlamasına ilişkin dava konusunun aynı olduğundan birleştirilmesini talep etti.

Mahkeme, her iki dosyanın birleştirilmesine, sanık Kadir Bülbül hakkındaki yakalama kararının beklenmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, lise mezunu sanık Başaran'ın, insan kaynaklarına, ODTÜ bilgisayar mühendisliği mezunu olduğuna dair sahte lisans ve kriptografi yüksek lisans diploması verdiği kaydediliyor.

Palaz'ın teklifi üzerine Başaran'ın başuzman araştırmacı olarak atandığı, yükseköğrenim ve yüksek lisans mezunu gibi mali haklardan yararlandırıldığı aktarılan iddianamede, ilgili yönetmelikte, işe alımlarda kişilerin öğrenim belgelerinin aslı veya kurumundan onaylı örneğinin istenmesi emrine karşın, Başaran'ın özlük dosyasında belgelerin onaysız fotokopilerinin bulunduğuna işaret ediliyor.

İddianamede, sanıklardan Bülbül ve Behra Güler, belge asıllarını istemeden işlem yapmakla, Palaz da "suça iştirak" ile suçlanıyor.

Cevdet Aydın'ın işe alınmasına ilişkin dava

Mahkeme, daha sonra Palaz'ın da arasında bulunduğu 6 kişinin, sanıklardan Cevdet Aydın'ın sahte lisans diplomayla TÜBİTAK BİLGEM'de "uzman" olarak işe başlamasına ilişkin davayı gördü.

Duruşmaya, sanık avukatları ve şikayetçi TÜBİTAK'ın avukatı katıldı.

Sanıklardan Kadir Bülbül hakkında çıkartılan yakalama kararının yerine getirilemediği tutanağa yazdırıldı.

Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak, görülmekte olan dosya ile TÜBİTAK BİLGEM bünyesindeki Kamu Sertifikasyon Merkezi birim yöneticisi Hasan Başaran'ın sahte diplomayla işe alındığı iddiasına yönelik 4 kişi hakkında açılan dava arasında benzerlik bulunması nedeniyle birleştirilmesini talep etti.

Mahkeme, TÜBİTAK BİLGEM bünyesindeki Kamu Sertifikasyon Merkezi birim yöneticisi Hasan Başaran'ın sahte diplomayla işe alındığı iddiasına yönelik 4 kişi hakkında açılan dava ile Palaz'ın da arasında bulunduğu 6 kişinin, sanıklardan Cevdet Aydın'ın sahte lisans diplomayla TÜBİTAK BİLGEM'de "uzman" olarak işe başlamasına ilişkin davanın birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme, sanıklardan Kadir Bülbül hakkında bu dava kapsamında da yakalama emri düzenlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

Palaz ve Aydın'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin sanık olduğu iddianamede, Aydın'ın, sahte lisans diplomasıyla TÜBİTAK BİLGEM'de "uzman" olarak işe başladığı vurgulanıyor.

Palaz'ın, uzman olmadığını bilmesine karşın Aydın'ı kasten atadığı savunulan iddianamede, Kadir Bülbül, Burhan Güneş, Behra Güler ve Halil Can'ın, "Üstten gelen talimata uyarak Aydın'ın verdiği diplomanın noterden onaylı suretiyle ilgili araştırma yapmadıkları, böylece sahte diplomanın kullanılması ve kurumun dolandırılmasına doğrudan iştirak ettikleri" öne sürülüyor.

Sanıkların, "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel
title