Haberler

Tübitak'ın Çözemediği Karabulut Cinayeti Sırları

Tübitak'ın Çözemediği Karabulut Cinayeti Sırları
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münevver karabulut cinayeti TÜBİTAK raporu mahkemeye geldi.

Münevver karabulut cinayeti TÜBİTAK raporu mahkemeye geldi. TÜBİTAK, testereyi satın alan kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı konusunda kesin kanaat bildiremedi. TÜBİTAK ayrıca, cinayette kullanılan valizin "eve nasıl geri döndüğü" sorusunu da yanıtlayamadı.

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin tutuklu sanık Cem Garipoğlu ile birlikte 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cem Garipoğlu, tutuksuz sanıklar Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur hazır bulundu. Ayrıca Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ve annesi Nagihan Karabulut ve taraf avukatları duruşmaya katıldı.

Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu, cinayetin işlediği villanın güvenlik kamera görüntüleri ve testerenin alındığı alışveriş merkezindeki kamera görüntülerinin TÜBİTAK tarafından incelediğini ve rapor halinde mahkemeye sunulduğunu belirtti. TÜBİTAK'tan gelen raporu incelemek için taraf avukatları süre istedi. Mahkeme Heyeti taraf avukatlarının TÜBİTAK'dan gelen rapora karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 30 Mayıs 2011'e erteledi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenmesi istemiyle gönderilen 3 adet CD ve bir adet DVD'nin görüntü çözümüne ilişkin raporu TÜBİTAK tamamladı. 60 sayfalık TÜBİTAK'ın hazırladığı raporda, cinayetin gerçekleştiği villanın ön kapısındaki kamera görüntüleri ve testerenin alındığı alışveriş merkezindeki olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının döküm ve çözümü yapıldı.

TÜBİTAK: CEM GARİPOĞLU İLE AYNI KİŞİ OLDUĞU KONUSUNDA KESİN BİR KANAAT BULUNMAMAKTADIR

Raporda "Bu çözümleme sırasında 73 Nolu villanın ön kapı kayıtlarının olduğu CD'de bulunduğu bildirilen 'valizin eve ne şekilde geri döndüğünün açıklanması için sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun eve son gelişi saati olan 23. 01'de eve girişi esnasında yanında bulunup bulunmadığının da' tespiti istenmiştir. Bu isteklerin sağlanmasına yönelik inceleme gerçekleştirilmiştir' denildi. Güvenlik kamerası çözünürlüğünün düşük olduğunun ve gece karanlığında yeterli aydınlatmanın bulunmadığının belirtildiği raporda 'Bu nedenlerle valizin eve ne şekilde geri döndüğünün açıklanması için sanık Nida Garipoğlu'nun eve son geliş saatinde yanında bulunup bulunmadığı hususunda bir kanaat hasıl olmamıştır' denildi.

Raporda, Cem Garipoğlu'nun testereyi satın aldığı yer olan işmerkezinin kamera kayıt görüntülerinin incelenmesi sırasında ise 'fizyolojisi Cem Garipoğlu'na benzemekte olan 2 çerçeve resim rapora eklenmiştir. Bu çerçevedeki kişilerin Cem Garipoğlu ile aynı kişi olduğu konusunda kesin bir kanaat bulunmamaktadır" ifadesi yer aldı. Olay gününe ilişkin söz konusu kamera kayıtlarının saniye saniye incelendiği ve açıklamasının yapıldığı raporda, kamera kayıtlarından elde edilen fotoğraflara da yer verildi.

"GARİPOĞLU AİLESİ KARABULUT AİLESİNİ KATLETTTİ"

Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, "Garipoğlu ailesi Karabulut ailesini katlettti. Ama Garipoğlu ailesinde de bir katliam yaşanacağını buradan söylemek istiyorum. Garipoğlu ailesi katliam yaşamak zorundadır çünkü benim evladım gitti. Onlar bana her dakika kan kusturuyor. Onlar da bir gün benim çektiğim acıları fazlasıyla çekecekler" dedi. Garipoğlu ailesinin mahkemeyi satın aldığını iddia eden baba Karabulut, "Çünkü babanın kanlı gömlekleri içlikleri incelenmeden mahkeme serbest bıraktı. Adalet benim yanımda değil Garipoğlu ailesinin yanında. Cem cezaevinde çok rahat bir şekilde yatıyor. Tek başına Cem Garipoğlu bu cinayeti işlemedi" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA GİDECEĞİM

Davanın karara bağlanmasının ardından tüm dava dosyalarıyla TBMM'ye gideceğini söyleyen Süreyya Karabulut, "Sayın Cumhurbaşkanımıza gideceğim. Bu adaletin, bu ülkedeki sistemin nasıl çalıştığını görsünler. Neden bu davaya Adalet Bakanlığı'ndan bir müfettiş gönderilmiyor? Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Garipoğlu'nun yanında mı dolaşıyorsunuz yoksa Süreyya Karabulut'un yanında mı dolaşıyorsunuz?" diye konuştu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise, TÜBİTAK'ın raporrunu inceleyemediklerini belirterek, raporu inceledikten sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın da adliye önünde slogan atıp pankart açarak, kadın cinayetlerini protesto etti. - İstanbul / Bakirköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close