Truecaller ile "Kim Arıyor?" Derdine Son
Bilinmeyen telefon numaralarını tanımlama ve engelleme alanında dünyanın en çok kullanılan mobil uygulaması Truecaller, Türkiye'de hedef büyüttü.
2 milyon Türk kullanıcı, dünya liderinin dikkatini Türkiye pazarına çekti
Büyük bir ilgiyle karşılaştığı Türkiye'de kısa sürede 2 milyon kişi tarafından indirilen uygulamanın hedefi yılsonuna kadar 10 milyon kullanıcıya ulaşmak.
Truecaller, 1,7 milyar numara barındıran veritabanıyla dünyanın en geniş telefon rehberi konumunda bulunuyor. Truecaller uygulamasını cep telefonlarına yükleyen kullanıcılar, kendi telefon rehberlerinde kayıtlı olmasa bile kimin aradığını ekranda görebiliyor, istenmeyen numaraları engelleyebiliyor ve ihtiyaç duydukları kişi ya da kurumun telefonuna ulaşmak için küresel telefon rehberinde arama yapabiliyorlar. Tüm dünyada 150 milyondan fazla kişinin oluşturduğu bir kullanıcı topluluğu tarafından tercih edilen Truecaller uygulaması Android, iPhone, Windows Phone, Blackberry, Symbian S60, Series 40 gibi mobil platformlarda kolaylıkla kullanılabiliyor.
1,7 milyar telefon numarasını cebinizde taşımanızı sağlayan, bilinmeyen numaraların tanımlanması ile istenmeyen numaraların engellenmesi alanlarında dünya lideri pozisyonundaki Truecaller, Türkiye'deki çalışmalarını hızlandırma ve yoğunlaştırma kararı aldı. Bugün itibariyle Türkiye'de 2 milyon, dünya çapında ise 150 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilen Truecaller'ın İsveç'teki merkezinde görev yapan CTO'su Umut Alp, hedeflerinin ülkemizdeki kullanıcı sayısını 5 ay içinde 5 katına çıkarmak olduğunu belirtti.
Umut Alp, "Truecaller küresel çapta büyük hedeflere sahip bir marka. ABD, Ortadoğu ve Hindistan gibi pazarlarda hızla büyüyoruz. Ama bunun yanı sıra, kısa sürede 2 milyon kullanıcıya ulaştığımız Türkiye pazarındaki gelişmemizi de çok önemli buluyoruz. Bu gelişmeler üzerine Türkiye'deki hedeflerimizi büyüttük. Amacımız yılsonuna dek kullanıcı sayımızı 5 katına çıkarmak ve 10 milyona ulaşmak. Türkiye pazarının Truecaller için mükemmel bir başarı öyküsü oluşturduğunu görmekten de ayrı bir mutluluk duyuyorum," dedi.
Truecaller CTO'su Umut Alp, Truecaller hakkında şu bilgileri aktardı: "Truecaller'ın kullanıcılara sunduğu pek çok fayda var. Bunların en önemlilerinden biri, sizi arayan numaranın hangi kişi veya kurum olduğunu anında öğrenmek. Truecaller uygulaması kullanıma sunulana değin, sizi arayan kişinin numarası ve ismi telefon defterinizde kayıtlı değilse, bu kişinin kim olduğunu bilme şansınız yoktu. Bu durum, gelen bir aramayı cevaplama veya cevaplamamayı tercih etme hakkını kullanıcıların elinden alıyordu. Biz, Truecaller olarak bu hakkı kullanıcıya geri veriyoruz. Artık telefonunuza bir çağrı geldiğinde ekrana bakıyor ve rehberinizde kayıtlı olmasa bile sizi kimin aradığını Truecaller sayesinde görebiliyorsunuz. Cevap verip vermemek ise size kalmış…"
Truecaller'ın bir diğer faydasının ise tüm dünyada giderek artan bir sorun haline gelen 'spam' aramaları engellemek olduğunu belirten Umut Alp sözlerini şöyle sürdürdü: "Truecaller sayesinde kullanıcılar, bugün 150 milyondan fazla kişinin oluşturduğu ve her gün 300 bin yeni katılımın olduğu Truecaller kullanıcı topluluğu tarafından kontrol edilerek 'spam' olarak işaretlenmiş numaraları anında tanıyabiliyor. Yani arayan numaranın spam olup olmadığı artık telefon ekranında yazıyor. Yalnızca Türkiye'de spam olarak işaretlenmiş 300 bin telefon numarası bulunuyor ve Truecaller sayesinde her gün dünyada 8 milyondan fazla spam çağrı engelleniyor."
Truecaller MENA ( Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi Büyüme ve İşbirliği Başkan Yardımcısı Husain Misherghi, 150 milyon kişilik kullanıcı topluluğunu geliştirmek ve ekosistem içerisinde yeni işbirlikleri kurma görevinde. Daha önce Rocket Internet Orta Doğu Başkanlığı, Namshi.com'un Kurucu Ortaklığı, Foodonclick.com CEO'luğu gibi Orta Doğu ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren şirket ve pozisyonlarda görev alan Husain Misherghi, Türkiye'deki kullanıcıların Orta Doğu için çok önemli olduğunu belirterek, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bankalardan, sigorta şirketlerinden ve telepazarlamacılardan gelen spam çağrılardan insanlar şikayetçi. Her ne kadar bu konuda kanunlar olsa da firmalar her zaman için bu kanunlara uymayabiliyor. Truecaller olarak dünyanın her yerindeki kullanıcılarımızın sahip oldukları iletişim özgürlüğünü Türkiye'de de yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.
Tüm mobil platformları ve kullanıcıları kucaklayan uygulama
Truecaller yalnızca iOS ve Android telefonlarla değil, Windows Phone, BlackBerry, Symbian S60, Series 40 gibi farklı mobil işletim sistemleriyle de uyumlu. Böylece yeni nesil akıllı telefonların yanı sıra 2000 yılından beri pazara sunulmuş olan cep telefonlarının neredeyse tümünde kullanılabiliyor. Truecaller uygulaması Google Play Store, Apple AppStore, Windows Phone Store, BlackBerry World, Opera Mobile Store ya da www.truecaller.com adresinden kolayca indirilebiliyor.
Rakamlarla Truecaller:
Küresel çapta 150 milyonu aşkın kullanıcıya sahip.
Küresel veritabanında 1,7 milyar telefon numarası bulunuyor.
Bugüne dek Türkiye'de 2 milyon kullanıcı tarafından tercih edildi.
Türkiye'de spam olarak işaretli 300 bin telefon numarası mevcut.
Truecaller veritabanında her ay 2 milyar telefon numarası aranıyor.
Her gün 8 milyon arama spam olduğu için engelleniyor.
Dünya çapında 35 farklı milliyetten 80 çalışanla hizmet veriyor.
2009 yılında İsveç'in Stockholm kentinde Alan Mamedi ve Nami Zarringhalam tarafından hayata geçirilen Truecaller uygulaması, kısa süre içinde Sequoia, Atomico, Kleiner Perkin Caufield & Byers gibi önde gelen yatırım fonlarından 80 milyon ABD dolarının üzerinde yatırım almış ve küresel çapta ismini duyurmuştu.