Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2015 öncesine ait yaklaşık 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde İkinci Ayaktan Kemotaripi Ünitesi Açıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde İkinci Ayaktan Kemotaripi Ünitesi Açıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Anabilim Dalı, İkinci Ayaktan Kemoterapi Ünitesi, Düzenlenen Törenle Açıldı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu'nun Katıldığı Törende Ünitenin Açılışı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Coşkun ve Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başk...

rakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Anabilim Dalı, ikinci ayaktan kemoterapi ünitesi, düzenlenen törenle açıldı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu'nun katıldığı törende ünitenin açılışı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Coşkun ve Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Karagöl tarafından yapıldı.

Kemoterapi tedavisi gören hastaların bir kısmının ayaktan tedavi edildiğini kaydeden Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Karagöz, açılan 2. ünite ile birlikte toplam 25 kemoterapi hastasının ayaktan tedavi edilebildiğini belirti. Karagöz, "Ayaktan tedavi ünitesinin yanı sıra, 35 hastanın tedavi görebileceği yataklı ünite de mevcut. Onkoloji servisine, tüm Trakya'dan hasta geliyor. Hizmete açıldığı 1999 yılında, yılda 200 hastanın tedavi gördüğü serviste, şu anda bin 700'e yakın hasta tedavi görüyor. 5 kişi olan günlük poliklinik tedavi sayısı da 80'e çıkmış durumda. Trakya Üniversitesi Onkoloji Bilim Dalı olarak hastalarımızı rahat ve güvenli bir ortamda tedavi ediyoruz" dedi.

Trakya Bölgesinde; akciğer, meme, mide, pankreas ve bağırsak kanserinin yoğun olarak görüldüğünü belirten Karagöz, "Hastalarımızın büyük kısmı, akciğer kanseri tedavisi görüyor. Bunun en önemli sebebi de, sigara kullanımı ve hava kirliliği. Son zamanlarda bölgede kanser vakalarında artış var. Yenilen gıdalar ve su kirliliği kanseri tetikliyor. Yaşlandıkça da hastalığa yakalanma oranı artıyor" diye konuştu.

(İA-RA-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title