Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Kilisedeki yoga seansı Süryanileri küplere bindirdi

Türkiye'de çekilen fotoğraf Süryanileri küplere bindirdi

Trakya Üniversitesi "Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji" Projesiyle Bir İlki Gerçekleştirdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji" projesiyle teorik ve uygulamalı bir eğitim düzenledi. Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Sema Hasançebi, "Biyoteknoloji, yaşadığımız yüzyılın en önemli bilimsel devrimi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." dedi.

Trakya Üniversitesi'nin TÜBİTAK-4005 programı kapsamında desteklediği "Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji" projesiyle teorik ve uygulamalı eğitim düzenlendi.Proje Yürütücüsü Trakya Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Hasançebi, "Biyoteknoloji, yaşadığımız yüzyılın en önemli bilimsel devrimi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" derken Proje Koordinatörü Bilim Uzmanı MSc. Mete Arslan Konak, "katılımcılar ilk defa kendi saç telinden DNA izolasyonu yaparak, 'DNA parmak izi' Adli Tıp uygulaması gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi 'Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji' Projesiyle Bir İlki Gerçekleştirdi

"BİYOTEKNOLOJİ YÜZYILIN EN ÖNEMLİ BİLİMSEL DEVRİMİ"

Proje Yürütücüsü Trakya Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Hasançebi, "Biyoteknoloji, yaşadığımız yüzyılın en önemli bilimsel devrimi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yeni ve önümüzdeki yıllara damgasını vuracak teknoloji olarak görülen biyoteknoloji ve bu alandaki gelişmeler, ilerleyen yıllarda öncelikle tarım ve sanayi üretiminde, sağlıkta ve pek çok alanda toplumsal yaşamın tüm alanlarında yansımalarını bulacak" dedi.

Trakya Üniversitesi 'Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji' Projesiyle Bir İlki Gerçekleştirdi

"İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK POTANSİYELE SAHİP"

Gelişen ve yenilenen teknolojinin günümüzde canlıların söz konusu olduğu pek çok alanda önemli soru ve tartışmaları da beraberinde getirdiğini belirten Doç. Dr. Semra Hasançebi, "Büyük bir gelişme kaydederek teknolojisi ve uygulama alanları ile insanlığın geleceğini şekillendirecek potansiyele sahip bu popüler bilim alanı sosyal, siyasi ve ekonomik tartışmaları da beraberinde getirdi" açıklaması yaptı.

"BİYOTEKNOLOJİDE ARTAN BİLGİ VE TEKNOLOJİ TAKİP EDİLEMİYOR"

Proje Yürütücüsü Semra Hasançebi, "Biyoteknolojide takip edilemeyecek hızla artan bilgi ve teknolojiler, ülkemizde aynı hızla öğretim müfredatlarına yansıtılamıyor, konuların kapsamı yetersiz, öğretimi teorik ve yüzeysel kalıyor. Yapılan araştırmalar özellikle ilk ve ortaöğretim düzeyinde öğrencilerin kodlanan bilgiden (genden) aktif ürüne (proteine) giden süreci, klonlama, rekombinant DNA (rDNA) gibi kavramları zihinlerinde canlandırarak görselleştirmekte zorlandıklarını ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi 'Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji' Projesiyle Bir İlki Gerçekleştirdi

İLK DEFA KATILIMCILAR KENDİ SAÇ TELİNDEN DNA İZOLASYONU YAPTI

Proje Koordinatörü Bilim Uzmanı MSc. Mete Arslan Konak, "Projede katılımcılar ilk defa kendi saç telinden DNA izolasyonu yaparak, 'DNA parmak izi' Adli Tıp uygulaması gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

"ADLİ TIP UYGULAMALARINI BİREBİR LABORATUVAR ORTAMINDA ÖĞRENDİLER"

Proje Koordinatörü Bilim Uzmanı MSc. Mete Arslan Konak, "Katılımcılar, Adli Tıp uzmanlarının özel uzmanlık gerektiren çalışmalarını, birebir laboratuvar uygulaması ile öğrenmiş oldu. Medyada gezen yanlış enformasyonu daha kolay ayırt edebilir ve bu konulardaki tartışmalara katılabilir duruma geldi. Ayrıca projede katılımcılar Biyoteknoloji deneylerini kendi öğretim ortamlarında uygulayabilecek seviyede deneyler öğrendi" açıklaması yaptı.

TÜBİTAK 4005 PROJESİ

"TÜBİTAK 4005 118B116 No'lu Proje" kapsamında düzenlenen "Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji" başlıklı program ve etkinlikler dizisi, 16-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı, toplam 20 Fen ve Teknoloji ile Biyoloji öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirildi. Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÜTAGEM) ve Mühendislik Fakültesi GBM Biyoteknoloji Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen proje faaliyetlerine, Proje Yürütücüsü ve Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Hasançebi, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Proje Koordinatörü Bilim Uzmanı MSc. Mete Arslan Konak ile akademisyenler ve Türkiye'nin çeşitli illerinden öğretmenler katıldı.

Trakya Üniversitesi 'Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji' Projesiyle Bir İlki Gerçekleştirdi

5E MODELİ VE İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME

Trakya Üniversitesi bünyesinde çeşitli etkinlikler, teorik ve deneysel uygulamalar, yapılandırmacı yaklaşım, 5E Modeli ve işbirlikli öğrenme ile alanında uzman akademisyenler eşliğinde gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi
Kaynak: Haberler.com / Güncel
title