Trabzonspor'da Muhalefetten Borç Uyarısı ve İstifa Çağrısı
Trabzonspor'un borcunun reel olarak 320 milyon liraya ulaştığı ve kulübün önünün kapalı olduğu vurgulanarak, yönetim kurulu gereğini yapmaya davet edildi.
Trabzonspor'un borcunun reel olarak 320 milyon liraya ulaştığı ve kulübün önünün kapalı olduğu vurgulanarak, yönetim kurulu gereğini yapmaya davet edildi.
KULÜP CİDDİ TAHRİBATLARA MARUZ KALIYOR
Bazı eski yöneticiler ve sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Trabzonsporlular Platformu adına yapılan açıklamada, "Bütünlük felsefesiyle çıktığımız yolda, şehrin tüm dinamiklerini kapsayan bir oluşum içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Tamamen barış odaklı bu hareketimiz, hiç bir kişiye ya da gruba bağlı değildir. Tüm başkanlarımız bizim için değerdir. Ancak bu değerlerimize rağmen sağduyulu kamuoyunun gördüğü gibi, çok sevdiğimiz kulübümüz gerek maddi gerek manevi anlamda ciddi tahribatlara maruz kalmakta, geleceğe güvenle bakma şansını maalesef her geçen gün biraz daha kaybetmektedir. Bugün Trabzonspor Kulübü, geçmişte elde ettiği büyük başarıların sağladığı ivme ile yoluna devam etmenin gayreti içerisindedir. Bu yapılanları göz ardı etmek, yarın, sanayisi bulunan ama kulüplerini kaybeden kentlerin durumuna düşmemiz sonucunu doğurabilir" ifadesi kullanıldı.
BU GELİRLE AYAKTA KALABİLME ŞANSI YOK
Açıklamada, son genel kurulda dağıtılan bilançonun incelenmesi halinde kulübün içine düşürüldüğü durumun açıkça görüleceği de vurgulanarak şu görüşlere yer verildi:
"Kendi gerçeğinden uzaklaşan, kent ve bölge takımlarından kopan, yöre insanını dışlayan bir anlayışın Trabzonspor'a başarı getirme imkanı yoktur. İçinde bulunduğumuz süreçte; kulübün resmi borcu 288 milyon TL olarak açıklanmıştır. Reel borç ise 320 milyon TL olarak bilinmektedir. Söz konusu borcun 200 milyon TL'lik bölümü bankalaradır. Bu nedenle kulüp 7 yıl boyunca her yıl 30 milyon TL ana para, 20 milyonu TL faiz olmak üzere, toplam 50 milyon TL'yi bankalara ödemek zorundadır. Buradan da anlaşılmaktadır ki Trabzonspor'un bugünkü gelirlerle ayakta kalabilme şansı yoktur. Kulübün öz sermayesi 132 milyon TL açık vermektedir. 75 milyon TL'lik sermaye artışı dahi bu eksikliği gideremeyecektir. Banka borçları son 1 yıl içerisinde 120 milyon TL artmıştır. Profesyonel futbol faaliyetlerine harcanan 188 milyon TL, menajerlere ödenen 11.5 milyon TL kulübün sınırlarını aşan fahiş rakamlardır. Elbette yeni yapılacak harcamalar bu borcu daha da arttıracaktır. Bahsekonu rakamların yanısıra Trabzonspor'un bugün kendisini var eden altyapı ve amatör branşlara ayırdığı miktar ise sadece 1 milyon 324 bin TL'dir. Sırf bu kalem bile kulübün hangi mantıkla yönetildiğinin en çarpıcı örneğidir."
YÖNETİME ÇAĞRI
Açıklamanın son bölümünde ise, "Çok açık görülmektedir ki önümüz kapalıdır. Maalesef bu tablo acil müdahaleyi gerektirmektedir. Bu görüşler ışığında bir kez daha sağduyulu tüm Trabzonsporluları uyarıyor, görevde olan yönetim kurulunu da kulübü daha fazla uçurumun eşiğine getirmeden gereğini yapmaya davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı. - Trabzon