Trabzonlu Yunus Hayatını Kaybetti
27 Yaşında Ekmek Parası İçin Gittiği Libya'da Hayatını Kaybetti.
LİBYA'da Kaddafi yönetimine karşı halk ayaklanmasında kan dökülürken Trablus'ta bir şirkette görevli Türk işçisi 27 yaşındaki Yunus Emre Çelik de yaşamını yitirdi.
Trabzon'un Yomra İlçesi'ne bağlı Oymalıtepe Beldesi nüfusuna kayıtlı olan ve Libya'da Yunus Emre Çelik'in, Trablus yakınlarındaki şantiyede bu sabah görevli olduğu vinçe çıkarken bir kurşunun isabet etmesi sonucu öldüğü belirtildi. Yunus Emre Çelik'in uzun namlulu bir silahtan açılan ateşle öldürüldüğü bilgisi geldi.
FACEBOOK'TAKİ SON MESAJI
Libya'daki olaylarda, Trablus yakınlarındaki şantiyede hayatını kaybeden, Trabzon nüfusuna kayıtlı işçi Yunus Emre Çelik'in sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta en son 17 Şubatta çeşitli görüntüler paylaştı.
Sitedeki profiline mangal başında çekilen fotoğrafını koyan Çelik, bir arkadaşıyla sohbetinde, Libya'nın çok sıcak olduğunu, bu ülkeden sadece hurma alınabileceğini belirtti.
Çelik, başka bir yorumunda ise şu ifadelere yer verdi: "İnsan iki kez annesinden ayrılır, bir doğarken bir ölürken. İnsan iki kez sevgiliye bağlanır, bir başlarken bir biterken. İki kez anlam yükler insan hayatına, bir ağlarken bir gülerken. Ve insan bir kez kıymet bilir o da elindekini kaybederken."
Yunus Emre Çelik'in son paylaştığı görüntü ise Songül Karlı'nın "Benim Yarim" adlı şarkısının klibi oldu.
KALP HASTASI BABASI ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR
Yunus Emre Çelik'in Libya'ya 3 ay önce gittiği, ailesiyle en son dün sabah görüştüğü bildirildi.
AA muhabirinin işçi Çelik'in yakınlarından aldığı bilgiye göre, Çelik ile ailesi dün sabah telefonla görüştü.
Telefonda durumunun iyi olduğunu söyleyen Çelik'in, şantiyelerinin kurşunlandığını fakat kendilerine bir şey olmadığını ifade ettiği belirtildi.
İşçi Yunus Emre Çelik'in annesinin Oymalıtepe beldesindeki evlerinde, babasının ise kent merkezinde olduğu, kalp hastası olduğu için oğlunun öldüğünün henüz kendisine söylenmediği bildirildi.
Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Oymalıtepe beldesinde oturan, bekar olan Yunus Emre Çelik'in Libya'ya 3 ay önce çalışmak için gittiği öğrenildi.
Libya'nın Jalu bölgesinde bulunan Türk işçilerin, paralarını alamayan yabancı işçiler tarafından 350 bin dolar karşılığında rehin tutulduğu öğrenildi.
TÜRK İŞÇİLER MAHSUR KALDI
Meammer Arabi firmasının Bingazi şehrine 600 kilometre mesafede bulunan Jalu şehrindeki şantiyesinde çalışan Türk işçiler, paralarını alamayan yabancı işçiler tarafından rehin tutuluyor.
Meamer Arabi'nin, Arap firması olması dolayısıyla işçiler, Türk yetkililerin kendilerinden haberi olmamasından endişe ediyor. Bölgeyle iletişim zorlukla sağlanıyor.
Meamer Arabi firmasında proje şefi olarak görev yapan inşaat mühendisi Yıldırım Öğünç, Türkiye'deki oğlu ile kurduğu telefon bağlantısında, bölgenin Bingazi'ye 600 km uzaklıkta olduğu için parayı temin edemediklerini ve bu yüzden işçileri tahliye edemediklerini bildirdi.
Öğünç, Meamer Arabi firmasının yetkililerinin de olayların patlamısından bu yana ortada bulunmadıklarını kaydetti.
-PETROL VE DOĞALGAZ FAALİYETLERİNİ DURDURDU-
İtalyan petrol ve doğalgaz şirketi Eni, Libya'daki petrol ve doğalgaz faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.
Libya'daki en büyük enerji üreticisi Eni, bu ülkedeki faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu, tesislerinde güvenlik önlemlerini uygulamaya koyduklarını ve hiçbir tesisinin zarar görmediğini açıkladı. Şirket, 100 işçi ve ailelerinin İtalya'ya götürüleceğini, diğer 34 çalışanın ise başkent Trablus ve başka bölgelerde kalacağını belirtti.
Eni, Libya'da günde 244 bin varil petrol ve doğalgaz üretiyor.
Uzun zamandır Libya'dan petrol ve doğalgaz satın alan Eni, İtalya ve Libya arasındaki yakın siyasi ilişkilerin merkezinde görülüyor. Eni'nin gelirlerinin yüzde 13'ü Libya'dan, yüzde 30'u Kuzey Afrika'dan geliyor.
İspanyol petrol şirketi Repsol YPF de dün Libya'daki faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.
Repsol-YPF, geçen yıl günlük 34 bin 777 varil petrol Libya'nın üretiminin yüzde 3,8'ini karşıladı.