Haberler

Trabzon, Bursa ve İzmir'de Çevre Seferberliği

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Trabzon, Bursa ve İzmir'de yapılan denetimlerde kirliliğe sebebiyet veren işletmelere toplam 2 milyon 336 bin 708 TL ceza kesildi.
Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yönetmelikler kapsamında...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Trabzon, Bursa ve İzmir'de yapılan denetimlerde kirliliğe sebebiyet veren işletmelere toplam 2 milyon 336 bin 708 TL ceza kesildi.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yönetmelikler kapsamında tesisler, işletmeler, OSB'ler, sanayi siteleri, kurum ve kuruluşlara yönelik yapılan 563 denetimde Çevre Kanunu'na uymayan işletmelere toplam 1 milyon 645 bin 860 TL idari para cezası uyguladı. 2013 yılı Kasım ayına kadar yapılan denetimlerde en çok ceza su kirliliği ihlali yapan işletmelere yazıldı. Su kirliliğine sebebiyet veren işletmelere 1 milyon 220 bin 378 TL ceza kesildi. ÇED taahhütlerine aykırı davrananlara 99 bin 363 TL, hava kirliliği ihlali yapanlara 206 bin 975 TL, atıkları usulsüz bertaraf edenlere 112 bin 375 TL ve gürültü kirliliği ihlali yapan işletmelere 6 bin 769 TL ceza kesildi.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, "İl Müdürlüğümüzce il genelinde yürütülen denetimler, Alo 181 Çağrı Merkezi'ne yapılan şikayetler başta olmak üzere mesai saati gözetmeksizin 7 gün 24 saat devam etmektedir" dedi.

BURSA'DA YAŞANAN KİRLİLİĞİN FATURASI 507 BİN 981 TL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'nda yaptığı inceleme sonucunda atıkların denize karışmasına sebep olan işletmeye 507 bin 981 TL ceza kesti. Roda Limanı'nda atık alım tesisinde bulunan 2 nolu sintine tankının transfer valfinda oluşan arıza nedeniyle tankın içindeki yaklaşık 10-11 ton yağ ve su karışımının denize sızması sonucu yaşanan kirlilik Gemlik ilçesi Narlı köy önü, Eski Narlı Koyu, Büyükkumla Mahallesi'ne kadar ulaşmış, 8 gemi de kirlilikten etkilenmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla bölgeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpinar Gemlik Roda Limanı'nda incelemelerde bulunmuştu. Yapılan inceleme ve denetimler sonucunda atık alım tesisinde gerekli önlemleri almadan atığın denize karışmasına sebebiyet veren işletmeye 507 bin 981 TL idari yaptırım cezası uygulandı. Kıyılarda, teknelerde ve Roda Limanı'ndaki temizleme çalışmaları ise tamamlandı.

BAKIRÇAY NEHRİ'Nİ KİRLETEN İŞLETMELERE 182 BİN 867 TL CEZA

120 km uzunluğundaki Bakırçay Nehri'nde yaşanan kirlilik üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgede faaliyet gösteren salça, un ve zeytinyağı fabrikalarında denetim yaptı. 8 salça, konserve ve salamura fabrikasının denetimi neticesinde kirlilik kaynaklarının evsel, endüstriyel ve tarımsal kaynaklı olduğu görüldü. Su analizleri neticesinde raporlarda "amonyum" ve "sülfit" maddelerine rastlandı. İki işletmenin Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'ne aykırı faaliyette olduğu tespit edildi. Çevre Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca toplam 182 bin 867 TL idari para cezası uygulandı. İlgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, "Bakırçay, Gediz ve Küçük Menderes havzalarında su kalitesinin arttırılmasına yönelik kirliliğe neden olan parametrelerin/ etkenlerin ortadan kaldırılması amacıyla etkin ve planlı denetim gerçekleştirmek amacıyla havza kontrol ekipleri oluşturuldu ve Havza Kontrol Ekipleri Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi hazırlanarak çalışmalara başlandı. 3 ayda bir bölgeden su numuneleri alıyoruz ve laboratuvara analize gönderiyoruz. Bakırçay sıkı takibimizdedir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close