Haberler

TRABZON BABA YADİGARI KÜTÜPHANEYLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BABA YADİGARI KÜTÜPHANEYLE YAKINDAN İLGİLENİYORTRABZON'un Maçka ilçesinde, vefat eden Tarihçi-Yazar İlyas Karagöz'ün 80 yıllık yaşamına sığdırdığı yaklaşık 7 bin kitabın yer aldığı 'Livera Köyü Özel Kütüphanesi', kitapseverler ve araştırmacıların ilgi odağı oluyor.

BABA YADİGARI KÜTÜPHANEYLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

TRABZON'un Maçka ilçesinde, vefat eden Tarihçi-Yazar İlyas Karagöz'ün 80 yıllık yaşamına sığdırdığı yaklaşık 7 bin kitabın yer aldığı 'Livera Köyü Özel Kütüphanesi', kitapseverler ve araştırmacıların ilgi odağı oluyor. Karagöz'ün 6 yıl önce hayatını kaybetmesiyle, geriye bıraktığı mirasına oğlu Mehmet Karagöz, sahip çıkıyor.Maçka ilçesi, Yazlık Mahallesi'nde (Livera köyü), Doğu Karadeniz Bölgesi'nin antik tarihi ile ilgili araştırmalar yapan Tarihçi-Yazar İlyas Karagöz (80), tarafından evinin bir bölümünde yaptırılan özel kütüphane, kitapseverler ve araştırmacıların ilgi odağı oluyor. İlyas Karagöz'ün 6 yıl önce hayatını kaybetmesiyle, geriye bıraktığı vasiyetine oğlu Mehmet Karagöz, sahip çıkıyor. Gününün büyük bölümünü kütüphanede geçiren Mehmet Karagöz, 1980 yılında hizmete giren ve yaklaşık 7 bin kitabın yer aldığı baba yadigarı kütüphaneyle yakından ilgileniyor. Mehmet Karagöz, baba mirasını korumak ve vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

'VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİK'

Tarihçi-Yazar Karagöz'e ait, 'Trabzon-Maçka Yer Adları', 'Mitolojide Doğu Karadeniz', 'Tarihsel Süreçte Trabzon Halkı', 'Antik Çağlardan Günümüze Maçka İnsanı' ve 'Olaylar' adlı eserleri, biriktirdiği kitapları ve özel eşyaları da kütüphanede bir araya getiren oğlu Mehmet Karagöz, kütüphanenin herkese açık olduğunu belirtti. Mehmet Karagöz, 'Babam vasiyetnamesinde, kütüphanenin köyde kalmasından yana olduğunu belirtmişti. Onun isteğini yerine getirdik. Kendi bedeni nasıl ki Livera topraklarında çürüyecekse, kitaplarının da aynı yerde çürümesinden yana olduğunu bize söylemişti. Çünkü babam, 'Ben, aç gezdim kitap aldım' derdi. Şu anda üniversite öğrencileri araştırma yapmak için kütüphaneye geliyor. Bizler de gerekli yardımı yapıyoruz. Kütüphanemiz halka açık, bu sene Kültür Bakanlığı'nın sayesinde kütüphaneyi resmileştiriyoruz merak eden, isteyen gelecek araştırmasını yapacak, okuyacakö dedi.

Babasına ait kitapları özenle muhafaza eden Mehmet Karagöz, resmileşmesini beklediği kütüphanenin, Türkiye'de tek özel köy kütüphanesi olduğunu da söyledi.

TRABZON BABA YADİGARI KÜTÜPHANEYLE YAKINDAN İLGİLENİYOR
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close