Haberler

'Toplumda Dezavantajlılığa Yönelik Algı Araştırması"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Şahin, "Toplumda Dezavantajlılığa Yönelik Algı Araştırması"yla katılımcı belediyelerde dezavantajlı bireylerin iş gücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonunun sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Şahin, "Toplumda Dezavantajlılığa Yönelik Algı Araştırması"yla katılımcı belediyelerde dezavantajlı bireylerin iş gücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonunun sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

İstihdam için Eğitim ve Koordinasyon Projesi (İSKEP) kapsamında gerçekleştirilen "Toplumda Dezavantajlılığa Yönelik Algı Araştırması"nın sonuçlarına yönelik Trabzon'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin,Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, İSKEP projesi ve Türkiye Belediye Birliği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Projenin örnek bir proje olduğunu belirten Şahin, "Refah seviyeleri her geçen gün artan ülkemizde, bu doğrultuda yerel yönetimlerden de beklentiler artmakta. Belediyelerimiz de bu dinamizm içinde hız, kalite, şeffaflık ve verimliliklerini geliştirme yolunda gayretle çalışmaktalar. Refah seviyesi gelişen ülkelerde sosyal konular çok daha ön plana çıkıyor. Bu anlamda sosyal konular her geçen gün ülkemizde önem arz etmeye devam ediyor. Biz de birlik olarak belediyelerimizin bu çalışmalarını desteklemekteyiz" diye konuştu.

Şahin, sosyal hizmetler konusunda da projeler üretildiğini ifade ederek, kamu kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa projeler üretilirken, uluslararası çalışmalara da entegre olunduğunu belirtti.

"Ortak sorun kamusal hizmetlere erişimdeki zorluklardır"

Türkiye'de dezavantajlı grupların sınıflandırıldığını ifade eden Şahin, şöyle dedi:

"Türkiye'de dezavantajlı bireyler özellikle de engelli kişiler, eski mahkum ve hükümlüler, şiddete maruz kalan kadınlar ve gecekondu bölgelerinde yaşayan yoksul insanlar, ekonomik ve sosyal hayattan dışlanabilmektedir. Bu grupların her birinin sorunları farklılık göstermekte, bütün gruplar için ortak sorun iş gücü piyasasına eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik gibi kamusal hizmetlere erişimdeki zorluklardır. Söz konusu sorunlarla karşı karşıya olan bireylere destek olunması için sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve toplumun dezavantajlı bireylere olan farkındalıklarının artırılması amacıyla bu İSKEP projesi 2014'ten beri çalışmalarına devam etmektedir."

Şahin, projenin yararlanıcısının Türkiye Belediyeler Birliği olduğunu dile getirerek, "Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetinin eş finasman sağladığı projenin yararlanıcısı Türkiye Belediyeler Birliğidir. Proje kapsamında Türkiye Belediyeler Birliğinin denetim ve rehberliğinde, katılımcı belediyelerde dezavantajlı bireylerin iş gücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonunun sağlanması hedeflenmektedir" ifadesini kullandı.

"Dezavantajlı bireylerden 116'sı birey çalışma hayatına kazandırıldı"

Akkaya da projenin açılışından sonra birçok çalıştay, bilgilendirme toplantısı ve etkinlik yaptıklarını anlattı.

Çalıştaylarda 435 kişinin fikirlerini paylaştığını aktaran Akkaya, "Proje kapsamında 900 dezavantajlı kişi de kayıt altına alındı. Bu bireyler projemizin amacına uygun çalışılabilir durumda şiddet gören kadınlar, yoksullar ve engelli bireylerdir. Kayıtların oluşturulması esnasında 2 bin 735 kişiyle görüşme sağlanmış, kayıt altına alınmış bireylerin tamamının İŞKUR kayıtları yapılmıştır" dedi.

Akkaya, dezavantajlı bireylerden 116'sının birey çalışma hayatına kazandırıldığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"100 dezavantajlı birey iş eğitimi olan oryantasyon eğitimimizden geçmiştir. 28 dezavantajlı birey girişimcilik eğitimlerimizden yararlanmış olup, 16 girişimcimiz iş yeri açma çalışmalarını yapmış durumdalar. Bunların 6'sı iş yeri açılışını yapmıştır. 7.'sinin de hazırlıkları tamamlanmış ve en kısa sürede açılışı gerçekleşecektir. Tanıtımlarımız vesilesiyle sadece dezavantajlı bireyler değil, diğer vatandaşların da bilgilendirilmesi bu vesileyle sağlanmıştır."

Konuşmaların ardından İSKEP Halkla İlişkiler ve Medya Sorumlusu Nihal Toka tarafından katılımcılar, "Toplumda Dezavantajlılığa Yönelik Algı Araştırması"nın sonuçları hakkında bilgilendirildi.

Kaynak: AA / Güncel
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Tunceli ve Ovacık belediye başkanlarının yerlerine gelen isimler ve kayyum gerekçeleri belli oldu

Kayyum gerekçeleri ve yerlerine gelen isimler belli oldu

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

Yenidoğan çetesinin yargılandığı davada 5. gün sona erdi! İşte tüm detaylar

Yenidoğan çetesinin yargılandığı davada 5. gün sona erdi! İşte tüm detaylar

title