Haberler

Tömer'ler Bülent Ecevit Üniversitesinde Buluştu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 yılında, ’Dünya dili Türkçe’ sloganıyla Karaelmas TÖMER’i kuran Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 11. Karamanoğlu Mehmet Beyi Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışmasına ev sahipliği yaptı.

2012 yılında, 'Dünya dili Türkçe' sloganıyla Karaelmas TÖMER'i kuran Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 11. Karamanoğlu Mehmet Beyi Anma ve TÖMER'ler Arası Türkçe Konuşma Yarışmasına ev sahipliği yaptı.

BEÜ Farabi Kampüsü Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda başlayan yarışmaya, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, RTÜK Üyesi Dr. Hüseyin Pala, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, protokol üyeleri, akademik ve idari personel, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd.Doç. Dr. Gül Banu Duman yaptı. Duman, bu gün bu salonda Türkçe öğretimine gönül vermiş, Türkçe'ye gönül vermiş, canla başla çalışan meslektaşları olduğunu belirterek "Misafir öğrencilerimizi görmek ne büyük zevk, onur anlatamam. BEÜ Karaelmas TÖMER henüz üç yaşında bir merkez. Henüz bu yarışa en son katılanlardan. Bu davanın en genç mücahitlerinden, genç ama azimli. Bu bayrağı taşımanın onurunu, yüreğini derinlerinde hisseden sevdalı" diye konuştu.

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın ise, yurdun her bir köşesinden istisnasız bu yarışmaya katılmak misafir olmak için gelenlere "hoşgeldiniz" dedi. Türk milletinin binlerce yıl, dünya medeniyetlerine büyük değer katmış, medeniyetlere yön vermiş, ufuk olmuş çağlar açmış ve çağlar kapatmış bir millet olduğunu anlatan Altın, şöyle konuştu:

"Bunu yaparken yalnız savaş dilini kullanmamış, beraberinde kültürel birikimini de var gücüyle ortaya koymuştur. Binlerce yıl üç kıta da tutunabilmek, çok sayıda devlet kurabilmek, imparatorluklar yaşatabilmek ancak sağlam bir kültürel yapıyla elde edilebilir. Kültürel değerler dil diye adlandırılmaktadır. Bu gün yeniden nizam veren olmak için Türk Dili üzerinde uğraşmak onu yeniden insanlığa tanıtmak, zenginleştirmek ve bir medeniyet elçisi olarak kullanmak gerekir. Ülkemizdeki TÖMER; yurt dışındaki Yunus Emre Enstitüleri; Yurt Dışı Türkler Başkanlığı gibi kurumlar bu kutlu yürüyüşe yardımcı olacak en temel kurumlarımız olarak bu gün var olmaktadır"

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Yarışmanın jürisi şu isimlerden oluştu:

"Prof.Dr. Turan Karataş - Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı, Prof. Dr. Cihan Okuyucu - Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü E. Öğretim Üyesi, Yrd.Doç. Dr. Hasan Özer- BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı, Dr. Hüseyin Pala - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gültekin ile Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Şair Mustafa Aydoğan."

11. Karamanoğlu Mehmet Beyi Anma ve TÖMER'ler Arası Türkçe Konuşma Yarışmasına 20 üniversiteden 35 öğrenci katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close