Haberler

Tkdk Giresun İl Koordinatörlüğü'nden Yatırımcılara Çağrı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, su ürünleri, konaklama, yeme ve içme ile yenilenebilir güneş enerji sistemleriyle ilgili projelere destek verdiklerini bildirdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, su ürünleri, konaklama, yeme ve içme ile yenilenebilir güneş enerji sistemleriyle ilgili projelere destek verdiklerini bildirdi.

Kurşun, kurum binasında düzenlediği basın toplantısında, il genelinde toplam 50 adet su ürünleri işletmesi bulunduğunu ve bunların 43 adetinin faal durumda olduğunu söyledi.

Giresun'da kültür balıkçılığında öne çıkarabilecek bir hamle için TKDK'nin destek vereceğine işaret eden Kurşun, şöyle devam etti:

"Yetiştiricilik yapmak isteyenler için gerekli her türlü makine ekipman ve inşaat işleri tarafımızdan desteklenecektir. Kılıçkaya barajında 8 adet 10-200 ton arası alabalık kafes balıkçılığı tesislerini desteklemek istiyoruz. İlimiz Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Kılıçkaya baraj gölü 31 kilometrekare su yüzeyi ile kültür balıkçılığı için önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Kurumumuzun 10-200 ton kapasiteli tesisleri desteklediğini bu çerçevede baraj gölümüzün önemli bir üretim kaynağı olabileceğini kamuoyuyla paylaşmak isteriz."

Kurşun, Giresun il merkezi ve Bulancak mahalleleri hariç il genelindeki tüm yeme, içme ve konaklama tesislerine de destek vereceklerini dile getirerek, "İlimizde mevcut tüm yeme içme ve konaklama tesislerinin yenilenmesi modernizasyonu ve uygun arazilerde yeniden tesisi için kurumumuz destek vermeye hazırdır. Öncelikli olarak Karadeniz otoyolunun Giresun il sınırları içindeki yol boyu konaklama ve yeme içme tesisleri yayla turizmi yaz ve kış turizmi tesislerine destek verilebilecektir" dedi.

Giresun'un güneş enerji santrali yatırımlarında marka il olabileceğine dikkati çeken Kurşun, "Güneş enerji santrali için ilgili kurumlara başvurularını yapmış ve yapmakta olan 22 Nisan 2016'ya kadar TEDAŞ onayını alabilecek yatırımcılarımızı kurumumuza bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurşun, yenilenebilir enerji yatırımlarının Giresun açısından avantaj olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlimizin güneş enerji santralleri konusunda, özellikle Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra İlçelerinde potansiyeli mevcut. Yerel idarelerin, ilgili kaymakamlıkların, özel sektörlerin, sivil toplum kuruluşlarının konuya olan ilgisi kurumumuzca oldukça önemli. Bu konuda bu zamana kadar teşebbüs içerisinde olmuş, başvuruda bulunmuş şahıs ve şirketlerin kurumumuza yönlendirilmesi gerekmektedir. IPARD II dönemi boyunca yatırımcıların bu sektörden en üst seviyede istifade etmesi için, arazi temini konusunda, ilgili kamu kurumlarının desteklerini bekliyoruz."

Bütün organize sanayi bölgelerindeki ve sanayi sitelerimizdeki esnaf ile şirketlerin destek dahilindeki ahşap, metal, dokuma, tekstil, örgü ve deriye dayalı zanaatkarlık tesislerini destekleyeceklerini kaydeden Kurşun, "Gıda sektöründe de, şekerleme, konserve, kurutulmuş gıda, unlu mamuller, süt ürünleri, et ürünleri ve hazır yemek imalathanelerini destekleyeceğiz. Bu konularda daha geniş bilgi için esnaf ve şirketlerimizi kurumumuza davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close