Tıp Bayramı İngiliz Parlamentosu'nda Kutlandı
Londra'da Türk sağlık çalışanlarının kurduğu İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İngiliz Parlamentosu'nda yemek düzenledi.
Londra'da Türk sağlık çalışanlarının kurduğu İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB), 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İngiliz Parlamentosu'nda yemek düzenledi. Parlamentodaki yemeğe Türkiye'den uzman doktorların yanısıra Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, ITSEB Başkanı Ali Özbek ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda İngiliz milletvekili katıldı. ITSEB ile Muhafazakar Parti milletvekili David Burrowes'in ev sahipliğinde gerçekleşen gecede kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Ahmet Demirok, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. ITSEB'i de İngiltere'deki çalışmalarından dolayı kutlayan Demirok, Türk sağlık çalışanlarının İngiliz Sağlık Kurumu (NHS)?de giderek sayısının artmasından da memnuniyet duyduğunu ifade etti.
50'ye yakın davetlinin katıldığı parlamentodaki yemek, gecenin anısına doktorlara hediye verilmesinin ardından son buldu. ORGAN NAKLİ KONUSUNDA GELİNEN SON NOKTA ANLATILDI
Tıp Bayramı nedeniyle İngiliz Parlamentosu'nda Türkiye'den gelen hekimlerin katılımıyla gerçekleşen bir de seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Malatya İnönü Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ender Gedik ve Doç. Dr. İlksen Toprak ile Acıbadem Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Alihan Güral Türkiye'de organ nakli konusunda gelinen son noktayı anlattı. Türk doktorlarının Avrupa'da rahat dolaşabilmesi ve mesleklerini icra edebilmesinin önemine dikkat çeken hekimler, Avrupa'ya konulan vize zorunluluğunun da mesleki açından sıkıntı yarattığını ifade etti. ITSEB Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ali Demirbağ,Tıp Bayramı'nı kutlamak üzere düzenledikleri bu programla Türk hekimlerinin Avrupa'da mesleklerini icra edebilmelerini sağlayacak taleplerini de bir kez daha ilettiklerini kaydetti. Türkiye'nin organ nakli konusunda İngiltere'nin çok ilersinde olduğunu söyleyen Demirbağ, özellikle Malatya İnönü Üniversitesi'nde organ naklinin sayı olarak Avrupa ve Amerika'da bir numara olduğunu belirterek İngiltere'deki hekimlerin Türkiye'deki hastaneleri zaman zaman ziyaret ederek buradaki sağlık çalışmalarını gözlemlediklerini söyledi.