Ticari Destekler Bilimsel Çalışmalara Can Suyu Oluyor
Tıbbi cihazlar sektöründe bilimsel çalışmalara verilen ticari destekler yerli üretimi teşvik ediyor. Katma değere sahip, yerli üretim her alanda önemini arttırırken üniversiteler de yenilikçi projeler geliştirmeye motive oluyor.
Üstelik üniversitelerdeki buluşlar, ticarileşebildiği ve toplumla buluşabildiği oranda yaygın fayda sağlayabiliyor.
Bu görüşle hareket eden Alvimedica buluşları ticari hayata kazandırmak için üniversitelerle ortak proje toplantıları düzenliyor. Son olarak, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof Metin Doğan ve beraberindeki heyet, ortak projeler geliştirmek amacıyla Alvimedica yetkilileriyle Çatalca fabrikasında bir araya geldi.
Görüşmeler sırasında Alvimedica Yönetim Kurulu BaşkanıLeyla Alaton, bölgede yenilikçi çalışmaları destekleme konusunda bir hub haline geldiklerini ve üniversitelerden ortak proje geliştirme konusunda büyük ilgi gördüklerini ifade ederek. "Yılsonuna doğru Çatalca'da tamamlanması planlanan yeni fabrika ile ülkemiz için her geçen gün değeri ve önemi çok daha fazla anlaşılmakta olan projeleri gerçekleştirmeye yönelik büyük yatırımlar yapmaktayız." dedi.
Üniversitelerin bünyesinde geliştirilmiş ticarileşmeye uygun ürünler için işbirliği projelerini hayata geçiren şirketin, bu kapsamda pazara sunmaya hazırlandığı tıbbı cihaz alanında yeni ürünleri de bulunuyor.
Alvimedica'nın yenilikçi ürün kriterleri, katma değeri yüksek medikal cihazlar ile ticarileşmeye açık pazarda gelişim gösterebilecek ürün ve uygulamaları kapsıyor. Ürün geliştirirken medikal cihaz patentinin üretime geçmesinde 4 ile 7 yıllık bir süreç olduğu göz önüne alınarak planlaması yapılıyor.