Terörle Mücadeleyi Desteklemek Vatandaşlık Görevidir"
İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, "Devletin terörle mücadele politikalarını desteklemek yandaşlık değil vatandaşlık görevidir.
İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, "Devletin terörle mücadele politikalarını desteklemek yandaşlık değil vatandaşlık görevidir. Nasıl 15 Temmuz darbe girişimini, ekonomi manipülasyonlarını bozduysak bu terör oyununu da hep beraber bozmalıyız." dedi.
Ünsal, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 2016'nın Türkiye'nin terörle ciddi mücadele yürüttüğü bir yıl olduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminden Güneydoğu'daki çukur terörüne kadar saldırılarda birçok asker, polis ve sivil vatandaşın şehit verildiğini söyledi.
2017'ye güzel duygu ve heyecanlarla girmeyi temenni ederken terör odaklarının yine boş durmadığını ve yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'da bir eğlence mekanına saldırı düzenlendiğini anımsatan Ünsal, Türkiye istikrara yön vermeye çalıştıkça ve güçlü bir ülke hayali kurdukça, fitne ve terör odaklarının dört bir koldan saldırdığını ifade etti.
Osman Ünsal, bu saldırılardan sonra özellikle sosyal medya üzerinden yapılan birtakım değerlendirmelere bakıldığında acı bir tablo ile karşılaşıldığına değinerek, ciddi bir dezenformasyon uygulandığını ve her olay sonrası bir grubun çıkıp saldırıyı bir kesime fatura etmeye çalıştığını bildirdi.
Yapılan terör eylemi kadar bu psikolojik harekat aşamasının da tehlikeli olduğuna işaret eden Ünsal, şöyle konuştu:
"Terörün ardından psikolojik harekat ile toplumda kargaşa ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Burada ne kadar çok devlet karşıtlığı hamleleri görülürse terör örgütü bundan menfaat sağlar ve asıl o zaman amacına ulaştığını düşünür. Dolayısıyla millet olarak terörün her tür amacının önüne geçecek şekilde birbirimizle ve devletimizle kenetlenmeliyiz. Devletin terörle mücadele politikalarını desteklemek yandaşlık değil vatandaşlık görevidir. Her Türk vatandaşı, terörle mücadele konusunda devletin arkasında durmalı, yaraları sarmalı, toplumun bütün kesimlerini kucaklamalıdır."
Ünsal, artık terör örgütlerinin hedef ve amaç gözetmeksizin toplumun bütün sinir uçlarına saldırdığını, eylemin yapıldığı yer itibarıyla insanları sınıflandırmanın doğru olmadığını vurguladı.
"Topyekun bir mücadele veriyoruz"
Türkiye'de özellikle son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen terör saldırılarına bakıldığında aralarında yabancıların da olduğu grupların hedef alındığına dikkati çeken Ünsal, dışarıya Türkiye'nin güvensiz bir ülke olduğu mesajının verilmeye çalışıldığını dile getirdi.
Ünsal, bu saldırıların Türkiye'nin hem içeride hem de sınırları dışında PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı kararlı bir şekilde yürüttüğü terörle mücadeleye misilleme olduğunu söyledi.
Osman Ünsal, "Milletimiz bunu iyi okumalı. Şu anda topyekun bir mücadele veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu milli seferberlik olarak açıkladı. Milli seferberlik milletin birbirine bağlanması, teröre karşı tek tutum göstermesi, birlik ve beraberliğini korumasıdır." dedi.
Suriye'de uluslararası güçlerin ve terör örgütlerinin kendilerince hazırladığı projeler olduğunu dile getiren Ünsal, Türkiye'nin sınırlarındaki bu gelişmelere kayıtsız bir tutum sergilemesinin mümkün olamayacağını bildirdi.
Ünsal, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası ilişkilerde bir aktör olarak ön plana çıktığı bir dönemde terör saldırılarının artmasına dikkati çekti.
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastın da bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ünsal, Rusya'nın da Türkiye'nin de iki ülke ilişkilerini hedef alan bu oyuna gelmediğini ifade etti.
Türkiye'nin kalkınma, büyüme ve bağımsız dış politika hamlelerinin sabote edilmeye çalışıldığını kaydeden Ünsal, "O kadar darbe girişimleri, terör saldırıları, ekonomik manipülasyonlar düzenlendi. Bunlara rağmen hiçbir şekilde zafiyet göstermeyen, kararlı ve güçlü bir Türkiye var. Bu vatana hizmet etmek için aşkla mücadele edenler ile her şekilde devletini, milletini, bayrağını vurmaya çalışanları ayırmamız lazım. Türkiye şu anda en büyük hainliği kendi içerisinde görüyor. Yani kendi vatandaşı sosyal medya üzerinde Türkiye'yi karalarsa Batı'dan bize iyi bakmasını bekleyemeyiz. Önce kendi içimizde birlik olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.
- "Terör oyununu hep beraber bozmalıyız"
Ünsal, terör saldırılarından sonra yaşam tarzı ya da mezhep farklılığı üzerinden toplumsal ayrışma çabalarına fırsat verilmemesi gerektiğini ifade etti.
Millet olarak bu tür olaylar karşısında toplumsal duyarlılık göstermek gerektiğini anlatan Ünsal, "Sosyal medya ya da bazı basın kuruluşları üzerinden bizi birbirimize düşürmeye, aramıza fitne sokmaya çalışanlara prim vermeyelim. Biz 80 milyon olarak kardeşiz. Bizim yediğimiz ekmek, soluduğumuz hava, altında durduğumuz bayrak, bastığımız toprak aynı. Bizim birbirimizle bir sıkıntımız yok." diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşlarının hem ülke içinde hem de uluslararası platformlarda Türkiye'de yaşananları gerçek ve doğru bir şekilde anlatmaları gerektiğini belirten Ünsal, "Bütün sivil toplum kuruluşlarını tek ses olmaya davet ediyorum. Devletimizin arkasında durmalıyız. Nasıl 15 Temmuz darbe girişimini, ekonomi manipülasyonlarını bozduysak bu terör oyununu da hep beraber bozmalıyız." ifadelerini kullandı.
Osman Ünsal, "BİRKONFED olarak sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, güvenlik güçlerimiz ve bütün devlet teşkilatımızın birlik ve beraberliğimizi korumak için verdikleri terörle mücadelenin destekçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.?