Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Tercih Yapmayanlar İmam Hatibe

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Bakanlığın verdiği sonuçlara göre, TEOG sisteminde tercihte bulunan öğrencilerden 1 milyon 57 bin 799'u okul kodlarına göre yaptıkları A Grubu tercihlerine, 78 bin 447'si okul türlerine göre yaptıkları B Grubu tercihlerine yerleşti. Herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise, "2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" esaslarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildi.

Yani tercih yapmayan öğrenciler adreslerine bakılarak en yakın okula yerleştirildi. Bazı tercih yapmayan öğrencilerin yerleştirildikleri okul da evlerinin yakınında imam hatip lisesi oldu.

-"ÖĞRENCİ TERCİH YAPMAMIŞ OLSA DA BİZ ONU YERLEŞTİRİYORUZ"-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt, TEOG yerleştirmelerinin açıklamasından bir gün önce yaptığı açıklamada önemli bilgileri paylaşmıştı. Kurt, "Özel okula ön kayıt yaptırmış olan öğrenciler devlet okullarına kayıt olma hakkını kaybedecekler mi?" şeklindeki bir soru üzerine, "Özel okula kaydını yapmış bir öğrenci eğer tercih yapmışsa zaten biz onu yerleştiriyoruz. Biz o öğrenciyi tercih yapmamış olsa da yerleştiriyoruz. Tercih yapmışsa A ve B grubu olarak yerleştiriyoruz. Tercih yapmamışsa B grubu okul türlerine göre yerleştiriyoruz. Devlet okuluna yerleşen öğrenciler daha sonra özel okula gitmek istediklerinde ilgili özel okula kayıt yaptırarak e-okul sisteminden nakil isteyecekler. Dolayısıyla özel okula yerleşmede hiçbir sorun yok" diye konuştu.

-"50 BİN CİVARINDA BİR KONTENJAN BOŞLUĞU OLABİLİR"-

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bazı kontenjanların boş kalması gibi bir durumun söz konusu olup olamayacağına ilişkin bir soru üzerine de Kurt, "5 hafta boyunca biz bunu yerleştirme nakilleriyle en aza indireceğiz. Çok az da olsa evet bu olabilir. Ama biz zaten A ve B grubu yerleştirmelerimizde hiç kontenjan boşluğu bırakmayacağız. Bu kontenjan boşluğu sadece özel okula giden öğrencilerden oluşacak. Bizim tahminimiz 50 bin civarında bir kontenjan boşluğunun olması yönünde" yanıtını verdi.

-"ZORAKİ İMAM HATİBE GİDECEK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"-

Hiç tercih yapmayan öğrencilere ilişkin de Kurt, şunları kaydetti:

"Bu öğrencilerimiz tercih yapmadıkları için biz onları B grubu dediğimiz okul türüne göre yerleştiriyoruz. Bu öğrencilerimiz tercih yapmadıkları için önceliklik olarak nasıl bir okul türü istediklerini bilmiyoruz. Dolayısıyla boş kalan kontenjanlarına göre adreslerine bakarak en yakın okullardaki boş kontenjanlara yerleştireceğiz. İşte imam hatip liselerine yerleştirilmeleri burada söz konusu olabilir. Yani öğrencimizin ikamet adresine en yakın okul imam hatip okuludur, orada bir kontenjan vardır, kendisi de tercih etmemiştir zaten. Ama isterse öğrencimiz başka bir okula da nakil yapabilir. Zoraki imam hatibe gidecek diye bir şey söz konusu değil."

Kaynak: ANKA / Güncel
title