Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Tepki Çeken Kömür Ocağı Projesiyle İlgili Şirket Yetkilisinden Açıklama

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Yatağan ilçesinde tepki çeken açık ocak kömür işletme projesiyle ilgili açıklama yapıldı.

MUĞLA'nın Yatağan ilçesinde tepki çeken açık ocak kömür işletme projesiyle ilgili açıklama yapıldı. Projeyi gerçekleştirecek Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.'nin İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Akın, "Adı geçen sahada, ekonomik bir kömür kaynağı olmadığından, ruhsat içerisinde kesinlikle açık işletme faaliyetinde bulunulmayacaktır" dedi.

Yatağan Belediye Başkanı CHP'li Haşmet Işık, dün ilçe sakinleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda, ilçe merkezindeki 1670 dönüm ruhsatlı alanda açık ocak kömür işletme projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ne uygun bulunmasını eleştirerek, projeye tepki gösterdi. Projeyi yapacak Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ.'nin İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Akın ise bugün açıklama yaptı. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Güney Ege Linyit İşletmeleri (GELİ) tarafından iki derin sondaj yapıldığını belirten Akın, şunları kaydetti:

"Bu sondajlarda 550-600 metre derinlikte kömür kesilmiştir. Bu nedenle 26 Mayıs 2009'da arama ruhsatı alınmıştır. Bu ruhsat özelleştirmeyle birlikte şirketimiz uhdesine geçmiştir. Devir sonrası sahada yapılan 5 sondajdan 3'ünde 56- 114 metreleri arasında farklı seviyelerde düşük kalorili kömür varlığı tespit edilmiştir. Maden Kanunu gereği, ruhsatın şirketimizde kalması ve cezalı duruma düşmemek için, 3 yıl içinde, işletme izninin alınması zorunludur. Bu nedenle, işletme izni ile ilgili prosedürler yürütülmeye başlanmıştır. Bu çerçevede ÇED izni için ilgili kurumlardan görüş istenilmiştir. Adı geçen sahada, ekonomik bir kömür kaynağı olmadığından, ruhsat içerisinde kesinlikle açık işletme faaliyetinde bulunulmayacaktır."

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title