Haberler

Temizlik Malzemelerinde Doğru Bilinen Yanlışlar

Temizlik Malzemelerinde Doğru Bilinen Yanlışlar
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Erbil Ağar, temizlik malzemelerinin köpürmesinin ve kıvamının kaliteyle hiçbir ilgisi olmadığını belirtti. 'Daha fazla köpürünce daha fazla temizleniyor' anlayışının bir önyargı olduğunu vurguladı.

Temizlik malzemelerinde doğru bilinen yanlışlar

Prof. Dr. Erbil Ağar:

"Temizlik malzemesinin fazla köpürtmesi ve kıvamlı olması kaliteli olduğu anlamını taşımıyor"

"Daha fazla köpürünce daha fazla temizleniyor' düşüncesi halk arasında bir önyargıdır"

SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erbil Ağar, "Bir temizlik ürününün köpürmesi veya köpürmemesi, kıvamlı olması ya da sulu olması o ürünün kalitesi ile ilişkisi yoktur. 'Daha fazla köpürünce daha fazla temizleniyor' düşüncesi halk arasında bir önyargıdır. Öyle bir şey söz konusu değildir" dedi.

Temizlik yapan vatandaşlar kullandıkları malzemelerin köpürünce daha fazla temizlendiği düşüncesine kapılıyor. Alanında uzman kişiler ise bu durumun ürünün kalitesiyle hiçbir ilişkisinin olmadığını söyledi.

Temizlik ürünlerinin kullanımında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erbil Ağar, "Bir ürünün köpürmesi veya köpürmemesi, kıvamlı olması ya da sulu olmasının o ürünün kalitesi ile ilişkisi yoktur. İçerisinde eğer Türk Standartları Enstitüsü'nün belirlediği aktif madde söz konusu ise bunun köpürmesi veya köpürmemesi hiçbir şey değiştirmez. Köpürmesini istemediğimiz bazı temizlik ürünleri de söz konusudur. Bunlar bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanlarıdır. Bunlar deterjan grubuna giriyor. Çamaşır veya bulaşık makinesinde kullanılan deterjanlarda hiçbir zaman köpürme istenmez. Köpük sonradan yavaş yavaş söndüğü için kalıntı bırakır. Bazı ürünlerde köpürme istenir. Örneğin yağ çözücülerde köpürme istenir. Uzun süre yağın üstünde köpük kalır. Kaldıkça da etkinliğini artırır. Yağı daha iyi çözer. Sıvı olarak kullanılan el sabunu ya da bulaşık deterjanının içerisine kıvam verici olarak tuzlar kullanılır. Bu tuzların çok olması yani numunenin kıvamlı olması bunun çok kaliteli olduğu anlamını taşımıyor. Önemli olan içerisinde aktif madde miktarıdır. Sonradan kıvam verilir. Hatta bazı ürünlere istenildiği kadar tuz katılarak kıvam verilir. Bazı ürünlerde de köpük kesiciler kullanılarak köpürmesi engellenir. Daha fazla köpürünce daha fazla temizleniyor düşüncesi halk arasında bir önyargıdır. Öyle bir şey söz konusu değildir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FURKAN ABREK ÜNAL - Güncel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri hesap veriyor! İşte ilk sözleri

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı'dan duruşmaya damga vuran ifadeler: Milletvekilleri bile beni arardı

Çete lideri Fırat Sarı'dan duruşmaya damga vuran ifadeler

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Anlık İstanbul

'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

title