Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Tekirdağlı Balıkçılar Erken "Paydos" Dedi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'dan 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, Marmara Denizi'nde istediği balığı tutamadığı için av yasağı başlamadan erken "paydos" dedi.

EMRAH GÖKMEN - Tekirdağ'dan 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, Marmara Denizi'nde istediği balığı tutamadığı için av yasağı başlamadan erken "paydos" dedi.

Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon oldukça kötü bir dönem geçirdiklerini, denizin adeta kuruduğunu ve kendilerine balık vermediğini anlattı.

Coşkunçay, 1 Eylül'de büyük umutlarla ağ attıklarını ancak her seferinde istedikleri kadar balık yakalayamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Her yıl olduğu gibi bu sezon da umutlarımız güçlüydü. Havaların mevsim normallerinde olmaması ve fırtınalar da bizi olumsuz etkiledi ancak hiçbir zaman bu kadar kötü bir dönem geçirmedik. Av yasağı 15 Nisan'da başlıyor ama balıkçılarımızın çoğu şu an denize çıksa bile yaktıkları mazot parasını karşılayamıyor. Buraya ürün almaya gelen arabalara en fazla 20-30 kasa balık verebiliyoruz. Bu sezon istediğimiz gibi gitmedi. Normalde 40 gün daha denizde kalmamız gerekirken sezona erken paydos dedik."

Tayfala ağları tamire başladı

Balıkçı İdris Şeremet ise çok aç balık tutabildiklerini, her denize açılmanın masraf olarak döndüğünü belirterek, denizden dönünce ne işçilerin ne mazot satanın ne de kumanya aldıkları kişilerin paralarını ödeyebildiklerini kaydetti.

Sezonun bitmesine 1 aydan fazla olmasına rağmen zamanlarının çoğunu limanlarda geçirdiklerini aktaran Şeremet, "Artık havalar ısınmaya başladı, biz de gemilerimizde tadilata başladık. Av yasağı girdiği zaman 4,5 ay sürecinde tadilat işlerini dışarıdan adam tutup yapmak yerine artık mevcut arkadaşlarla yapmaya başladık. Bizim şu an denizlerde olmamız lazımdı ama biz limandayız. Herkes tadilatını yapıyor. Bir yerde ağ yapan diğer yerde gemisini onaranlar var" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel
title