Tekirdağ Lys Türkiye Ikincisi Batu, Koç Üniversitesi'nde
Lys Türkiye ikincisi Batu, Koç Üniversitesi'ndeTEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde yaşayan 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS)554 puan alarak Türkiye ikincisi olan 17 yaşındaki Batu Özlüşen, tam burslu olarak Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etti.
Lys Türkiye ikincisi Batu, Koç Üniversitesi'nde
TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde yaşayan 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS)
554 puan alarak Türkiye ikincisi olan 17 yaşındaki Batu Özlüşen, tam burslu olarak Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etti. Özlüşen, "Kazandığım için çok mutluyum. Bunu çok çalışarak başardım. İyi bir tıp doktoru olmak istiyorum"dedi.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde özel bir firmadan emekli Vecdun ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde eğitim görevlisi Bilge Özlüşen'in İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrenim gören oğulları Batu Özlüşen, LYS'de MF2,3 ve 4'te 554 puan alarak Türkiye ikincisi oldu.
Tam burslu olarak Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yerleşen Batu Özlüşen, kendisini çok iyi hissettiğini, ailesi, kendisi ve okulu için gurur verici olduğunu söyledi. Özlüşen, "Böyle bir başarı elde etmek beni gerçekten çok gururlandırdı. Çalışmalarımın karşılığını alabildim. Emeklerimin karşılığını alabilmekte ayrı bir mutluluk verdi. Bu şekilde devam edeceğim. Doktor olmak istiyorum, tıp okuyacağım. Küçükken en çok beyin cerrahisi olmak istiyordum. Özellikle beyine bayağı bir ilgim vardı. Şuan hala sürüyor ama tıbbı tanıdıkça, diğer alanlarda ilgimi çekiyor, o yüzden ilk önceki planım mesleği tam tanımak. Daha 6 sene var zaten, ondan sonra en iyi en mantıklı kararı vermeyi düşünüyorum. 546 veya 547 puan aldım okul puanı ile birlikte. Yanlış hatırlamıyorsam eğer, çünkü sıraya bakmaktan puana bakmadım. Tam burslu olarak Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleştim" dedi.
"KONU KONU ÇALIŞTIM"
Ders çalışmaları sırasında zorlandığı sorularda öğretmenlerinden büyük yardım aldığını ifade eden Özlüşen, "Öncelikle her öğrendiğim konuyu kapsamlı çalıştım ve kafamda hiçbir soru işareti kalmamasına gayret ettim. Hocalarıma yapamadığım soruları sürekli sordum ve yanlışlarımı öğrenip, aynı yanlışları tekrar yapmamaya çalışıyordum. Aynı zamanda da bazen doğru yaptığım sorularda da soru işaretleri kalıyordu kafamda. Sınavlarda veya testlerde. Oradaki soru işaretlerini de kapatıyordum yani sadece yanlış yaptığı sorularda değil doğru yaptığım sorularda da takıldığım şeyleri hocalarıma soruyordum. Aynı zamanda zaten konuya çalıştıktan sonra, test çözmeye başlayınca, çok büyük bir sıkıntı kalmıyor. Eğer konuya kapsamlı çalıştıysanız ve konu konu çalışmakta da fayda var. İlk önce test çözeyim sonra konulara bakarım şeklinde, konuyu test çözerek öğrenirim şeklinde ki sistemin çok fazla yürümediğini fark ettim. O yüzden konulara daha ayrıntılı çalıştım yoğunlaşarak. Ardından testleri çözüyordum çıkan yanlışlarımı buluyordum. Deneme çözmek çok önemli sınavdan önce. En az ortalama 40 YGS deneme sınavı çözmüş olmak gerekiyor sınav öncesi. Aynı şey LYS içinde geçerli. LYS daha az vakit kalıyor YGS'ye göre. Ama LYS'de bol bol çalışmak gerekiyor YGS'den önce. Sadece YGS değil ikisini de birlikte götürmek gerekiyor. Tabiki YGS daha yakın olduğu için daha fazla YGS'ye çalışası geliyor ama bende daha fazla YGS'ye çalıştım ama LYS'yide ihmal etmemek gerekiyor"dedi.
Baba Vecdun Özlüşen ise oğlunun kendilerine büyük bir mutluluk yaşattığı belirterek, "Çok mutluyuz. Allah her aileye böyle başarılar versin. Oğlumuzun ilkokuldan beri planlı çalışması araştırmacı yönü bu başarıyı elde etmesini sağladı. Tüm aile olarak çok sevinçliyiz. Oğlumuzla bende eşimde çok gurur duyuyoruz" diye konuştu.