Tekirdağ'dan Kısa Kısa
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Biyoteknoloji Topluluğu tarafından, Biyoteknoloji Günleri gerçekleştirildi.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Biyoteknoloji Topluluğu tarafından, Biyoteknoloji Günleri gerçekleştirildi.
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi Konferans salonunda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinliğe Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencileri ve akademisyenler katıldı.
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi ve Topluluk Başkanı Ogün Demir'in topluluğu tanıtıcı konuşmasının ardından, açılış konuşmalarını Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat'ın yaptığı etkinlik sabah oturumu ve öğleden sonra oturumu olmak üzere iki kısımda gerçekleşti.
Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Bağış yaptığı sunumda, 2015 yılından bu yana üzerinde en çok çalışılan ve Science, Nature, Times gibi gerek bilimsel ve gerekse popüler uluslar arası dergilerde kapak konusu olan bir organizmanın genomunu istenildiği şekilde değiştirmemize olanak sağlayan en yeni biyoteknolojik yöntem olan CRISPR/Cas9 hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
Kapanış konuşmasında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Biyoteknoloji günlerinin önemine değinerek şunları kaydetti:
" Trakya bölgesinin ise hemen sahilde bizden 15-20 kilometre ötede Kumbağ'ın arkasındaki Naip Köyü. Burada bir yer aldık ve orada inşallah Türkiye'de ilk kez bir köy yerleşim yerinde bir Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi oluşturuyoruz. Ülkemize, üniversitemize ve fakültemize çok güzel bir imkan ve altyapı kazandırmış olacağız."
-Nkü'de yazarlarla söyleşi
Genç Edebiyatçılar Topluluğu yazarlar ile öğrencileri Namık Kemal Üniversitesinde düzenlediği söyleşide bir araya getirdi.
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen, program çerçevesinde yazar Işılsu Gültekin ve Turgay Fişekci öğrencilerle edebiyat alanındaki bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşilerde Yazar Işılsu Gültekin, 2016 yılında okuyucularla buluşturduğu "Sonat" isimli kitabı hakkında bilgi verirken, genç yazarları kitap yazma konusunda bilgilendirdi.
Daha sonra program kapsamında yazar Fişekçi öğrencilerle bir araya gelerek öz geçmişi hakkında bilgi verirken, sevilen eserleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.