Taysad, Global Tedarikçi Olma Hedefine Yürüyor
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, "Ar Ge ile Küresel"e sloganı ile yola çıkmış bir kurum olarak sektörün rekabet gücünün artırılması için Ar Ge faaliyetlerini öncelikli planlamaya aldıklarını belirtti.
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, "Ar-Ge ile Küresel"e sloganı ile yola çıkmış bir kurum olarak sektörün rekabet gücünün artırılması için Ar-Ge faaliyetlerini öncelikli planlamaya aldıklarını belirtti.
TAYSAD'dan yapılan açıklamaya göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde konuşan Baybalı, Ar-Ge merkezlerinin, teknoloji seviyesinin artırılması önerisinde bulundu.
Baybalı, Türkiye genelinde faaliyet gösteren toplam 147 Ar-Ge merkezinden 46'sının TAYSAD üyesi olduğunu hatırlatarak, "TAYSAD olarak amacımız, sektörümüzün marka değerini öne çıkararak tedarikçilerimiz arasından küresel markaların çıkmasına ve otomotiv tedarik sanayinin, marka değeri, katma değeri ve rekabet gücü yüksek öncü bir sektör olmasına destek olmaktır" ifadelerini kullandı.
Özellikle geçerli performans kriterleri oluşturulması gerektiğini aktaran Baybalı, "TAYSAD olarak yurt içinde ve yurt dışında üniversite ve otomotiv endüstrileriyle işbirliklerine devam ediyoruz ve ana sanayi ile işbirliğinin artırılmasına önem veriyoruz. Son 10 yılda, 19 üyemiz, 22 ayrı ülkede 47 adet yatırım gerçekleştirdi. Rusya, Meksika ve Brezilya'da giderek artan motorlu taşıt üretimleri, bu ülkeleri önemli bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Üyelerimiz bu ülkelere yatırımda bulunarak küresel tedarikçi olma yolunda ilerliyorlar" ifadelerini kullandı.
2013 yılı içinde Çin temsilciliklerinin açılması için çalışmalarının sürdüğünü, 2014'te de ABD temsilciliklerini faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini anlatan Baybalı, şunları kaydetti:
"Meksika, Rusya ve Brezilya'daki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Ar-Ge konusunda yapılan çalıştaylarda öne çıkan talepler; üretilen bilgilerin gizliliğinin sağlanması ve bu bilgilerin Türk otomotiv sanayinin gelişimi için kullanılmasıdır. Yönetmelikten kaynaklanan sıkıntılar değerlendirilmeli ve değişiklikler yapılmalıdır. En önemlisi ise Ar-Ge merkezleri, KOBİ seviyesinde yaygınlaştırılmalıdır." - İstanbul