Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Taşıyıcı Esnafı Hgs'den Dertli

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşıyıcı esnafı TEM Otoyollarından çıkışlarda farkında olmadan milyonlarca cezayla karşı karşıya kalıyorlar.

Taşıyıcı esnafı TEM Otoyollarından çıkışlarda farkında olmadan milyonlarca cezayla karşı karşıya kalıyorlar. Özellikle TIR araçlarının kupaları ile dorselerinin farklı plakalarda olması nedeniyle mağduriyet yaşayan esnaflara gelen cezalar dudak uçuklatıyor.

Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri bu aralarda kendilerine gelen sürpriz cezalardan yakınıyorlar. TEM Otoyolunu kullanmak zorunda olan şoför esnafı TIR araçlarında HGS bulunmasına rağmen cihazların okunamaması ve araçların kupaları ile dorselerinin ayrı plakalarda olması nedeniyle milyonlarca ceza ödemek zorunda kalıyorlar. Yaklaşık 20 ile 30 bin lirayı bulan ve dudak uçuklatan cezaları gören esnaflar ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

"BİZ CEZAYA KARŞI DEĞİLİZ AMA 11 KAT FAZLA"

Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz yaptığı açıklamada, kendilerine gelen cezaların normal geçiş ücretinin 11 katı ile çarpıldığını ve öylece tebliğ edildiğini ifade ederek, "Biz en fazla otoyolları kullanıyoruz. Paralı geçişe kimse karşı değil. Ancak bundan bir mağduriyet yaşıyoruz. Bizim hızlı geçiş sistemi HGS'den cezalar geliyor. Gelen cezalarda 2014 yılına ait. Bundan mağdur olan arkadaşlarımız var. 20 bin lirayı hatta 30 bin lirayı bulan cezalar geliyor. Biz cezaya karşı değiliz. Normal geçiş ücreti olan cezanın bana 2 katı gelmesine hiçbir şey demiyorum. Ama 13 liralık geçtiğim ceza 150 lira olarak 11 katı fazla. Zaten zor para kazanan esnaf kesimiyiz. Bir de bu cezaları ödemek durumunda kalıyoruz. Örneğin bir arkadaşıma 17 bin lira, bir arkadaşa ise 36 bin lira ceza geldi. Arabasını satsa bu cezayı ödeyemez. 36 bin liranın karşılığı 3 bin 600 lira. Bu parayı 10'la çarpıyor. Ceza caydırıcı olur diye düşünülür ama bu caydırıcı olmaktan çıkıyor ve esnafı katlediyor. Bu ceza türü Türkiye Cumhuriyeti'nde başka bir esnaf kitlesine yapılmıyor. İtiraz edeceğiz. Ancak itirazdan önce parayı yatıracaksın diyorlar. Bu parayı bulamıyoruz. Mahkemeleri meşgul etmek istemiyoruz. Her cezanın arkasından mahkemeye gidemeyiz. Bunlar ilahi kanunlar değil bunlar beşeri kanunlar. Ne yapılabilir? kaçak geçişlerden en uzak mesafeyi alıyorsunuz. Bir de onu 11 katı ile çarpıyorsun el insaf" dedi.

Orhan Yılmaz, milletvekillerinin bilgisinin olduğunu bunla ilgili bir çalışmanın da yapıldığını söyledi.

12 BİN 600 LİRA CEZA GELDİ

Şoför esnaflarından Kamil Geçer ise sattığı aracına 1 yıl sonra 12 bin 600 lira ceza geldiğini belirterek, "HGS geçişlerinde otobanlarda geçiş yapıyoruz HGS kartlarında para olmuyor bazen. Biz cezalandırılıyoruz. 5 liralık yere boydan boya Ankara İstanbul mesafesini alıyorlar. Biz buna kabulüz elbette. Paramız olsa dahi sistem okumuyor. Bize ceza yazıp 11 katı ile çarpıyorlar. 11 katı 300 lira oluyor, 370 oluyor. 5 liralık yere 300 lira para ödemek zorunda kalıyoruz. Bunu ödemek mümkün değil, ödemeyiz. Bana toplamda 17 bin 600 lira ceza geldi. Bunu ödeyemeyeceğim. Mahkemeye vereceğiz. Nereye varacaksa varacak. Bunu ödemek mümkün değil. Bunun en kısa zamanda düzeltilmesini istiyoruz, mağduruz. Ben kanser hastasıyım direksiyon sallıyorum. Şoföre, mazota para yetiştiremiyorum. 2 senede ben bu parayı kazanamam, cezaya nasıl vereyim. Ceza 1 sene sonra gelmiş. Bana anında tebliğ olsa ben önlem alırdım. Bana ceza kesildiğinde bildirilse bu kadar çoğalmazdı" diye konuştu.

HGS OLMASINA RAĞMEN CEZA YEDİ

Şoför esnaflarından Yaşar Yıldız ise aracında HGS bulunmasına rağmen ceza yediğini vurgulayarak, "17 bin 677 lira ceza geldi. Gidip şikayet edecekmişiz. Biz bu parayla buradan İstanbul'a yol yaparız. Mağduruz. Para kazanamıyoruz. HGS kartlarımız olmasına rağmen okumamıştır deniyor. Önce parayı ödeyin sonra itiraz edin diyorlar. Biz parayı ödedikten sonra itiraz etsek ne olur? Benim gibi 30-40 kişi mağdur" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title