Haberler
Muhaliflerin ilerleyişi sürüyor! İdlib'in stratejik öneme sahip ilçesi ele geçirildi

İdlib'in stratejik öneme sahip ilçesi ele geçirildi

Suriye ve Rus savaş uçaklarının misillemesi sonrası Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike

Yaptıkları misilleme sonrası Türkiye'yi büyük bir tehlike bekliyor

Muhalifler, ele geçirdikleri Halep'te Hafız Esad'ın heykellerini yıkmaya başladı

Esad'ı çıldırtacak görüntü

15 yaşındaki kız, Marmaray'ın önüne atladı! Dehşet anları kamerada

Daha 15 yaşında! Kendini Marmaray'ın altına attı

Taksim Olaylarında Bayrak Satıcısı da Tutuklandı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim olaylarında gözaltına alınan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek, mahkeme tarafından 'isyana teşvik' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da 40 gündür süren Gezi eylemlerinde tutuklanan kişi sayısı 40'a ulaştı. 6 Temmuz'da İstiklal Caddesi'nde eylemcilere bayrak satmaya çalışırken gözaltına alınan Ali Sarıçiçek, Taksim'e gitmesine izin vermeyen polise cevap verince gözaltına alındı.

Ali Sarıçiçek mahkeme tarafından 'isyana teşvik' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bayraklara da 'suç delili' gerekçesiyle el konuldu. 5 çocuğu olan Ali Sarıçiçek, Şişli Kaymakamlığı'ndan yoksulluk parası alıyordu. Tutuklanınca o da kesildi. Eşi bu duruma isyan ediyor: 'Kuştepe'de 7'den 70'e herkes bayrak satar. Eşim AK Parti'nin Kazlıçeşme mitinginde de bayrak satmıştı..."

Vatan'dan Şeyma Ulusoy'un haberine göre, Taksim direnişinde tartışma yaratan tutuklama kararlarından biri de Taksim Meydanı'nda bayrak satan 34 yaşındaki Ali Sarıçiçek isimli bayrak satıcısı hakkında verildi. Ali Sarıçiçek, 6 Temmuz'da Taksim'de düzenlenen eylem sırasında bayrak satıyordu. Sarıçiçek, bayraklarına el koymaya çalışan polislere direnince gözaltına alındı ve 8 Temmuz'da tutuklandı. Sarıçiçek'e 'halkı isyana teşvik etmek', 'polise mukavemet' ve 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet' suçlamaları yöneltildi. El konulan bayraklar ve Sarıçiçek'in Toma'nın önünde çekilen fotoğrafları suç delili olarak gösterildi.

5 ÇOCUKLA ORTADA KALDI

Sarıçiçek'in tutuklanmasının ardından büyük bir dram ortaya çıktı. Eşinin tutuklanmasıyla birlikte, Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek beş çocuğuyla baş başa kaldı. Çocuklarının en büyüğü 17 yaşındaki Selami. İnanç 13, Merdan 6 yaşında. Hasan ve Hüseyin isimli ikizler ise henüz 6 aylık.

İstanbul Kuştepe'deki evlerinde Vatan'a konuşan Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek, şunları söyledi: "Beş çocuğumla birlikte perişanız. Komşularımın yardımıyla geçiniyoruz. Eşimi bırakmıyorlar, bari bayrakları versinler. Bayrakları aldığımız toptancı parasını istiyor ve veremiyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bayrak suç aleti olarak gösterildiğinden verilmedi. Madem bayrak suç, o zaman kimse basmasın, askere giderken çocuklara verilmesin, hiçbir yerde kullanılmasın" dedi.

"KAZLIÇEŞME'YE DE GİTTİK"

Sarıçiçek, sözlerine şöyle devam etti: "Benim eşimin işi 'Bismillah' diyerek evden çıkıp emeğini kazanmak. Biz günlükçü insanlarız. Emeğimizi bayrak satarak kazanıyoruz. Kazlıçeşme'ye de gittik, Fenerbahçe maçına da... Biz ne göstericiyiz ne de suçlu. Sadece evine ekmek getirmek için bayrak satan birini tutuklamak hiçbir adalete sığmaz. Bayrak satmak suç mu? Benim eşim neden içeride? Gösterici değil, olaylarla ilgisi yok. Sadece ekmek parasını kazanmaya çalışıyor ama o içerde suçlu olanlar dışarıda. Bu nasıl adalet?"

"KOCAM, EKMEK PARASI İÇİN ORADAYDI"

O gün gözaltına alınan 59 kişiden 8'inin tutuklandığına dikkat çeken Merhamet Sarıçiçek, "Sekiz kişi içinde öğrenciler, göstericiler vardı. Bir tek benim kocam ekmek parası için oradaydı. Kimseye bir şey olmadı ama piyango benim kocama vurdu" dedi. Palalı saldırganın serbest kalmasını hatırlatan Sarıçiçek, "Millet palalılar için 'terör mağduru oldu' diyor. Biz de 'polis mağduru' olduk. Ne yani, sokakta pala mı satsaydık? Pala satsak kocam serbest mi kalacaktı? Suçsuz yere 5 çocuğun rızkını, eşimin özgürlüğünü aldılar. Bu dünya gücü yetene mi? İki taraflı adalet var, onlara böyle bize böyle..." diye konuştu.

20 YIL HAPSİ İSTENEBİLİR

Tutuklu bulunan Ali Sarıçiçek'e yöneltilen "Polise mukavemet " suçlamasının cezası kanuna göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis öngörüyor. 'Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri'ne katılma ile ilgili düzenlemenin cezasının üst sınırı da yine 3 yıla kadar hapis... Sarıçiçek'e yöneltilen suçlamalar arasında 'isyana teşvik' de bulunuyor. Bunun cezası da ortalama 15 yıl. Yani savcılığın, bayrakçı Ali Sarıçiçek'i tutuklamaya sevk ettiği maddelerden bir iddianame hazırlanırsa, Sarıçiçek'e 20 yılın üzerinde hapis cezası talep edilebilir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel
title