Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Taksim Dayanışması'ndan Gezi'nin 2. Yılı Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Enver ALAS -İSTANBUL DHA Taksim Dayanışması, Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Haber-Kamera Enver ALAS -İSTANBUL DHA

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Karaköy'deki TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'ndeki basın açıklamasını Taksim Dayanışması adına Ali Çerkezoğlu ve Mücella Yapıcı yaptı.

MÜCELLA YAPICI GEZİ SÜRECİ BİTMİŞ DEĞİLDİR

Mücella Yapıcı, Gezi Parkı direnişinin 2. yılında bütün dünyaya 'Her yerdeyiz' diye seslenmek istediklerini ifade etti. Yapıcı, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam ve yaşam alanlarımıza müdahale ederek topluma dayatılan projelerin gerçekleştirilmesi uğruna etik, bilim, teknik ve hukuk tanımaz iktidarın ısrarlı çabaları, 27 Mayıs 2013 tarihinde amansız ve hukuksuz bir şiddete dönüşmüştü. Gezi Parkından yükselen sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiş; 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ülkenin dört bir yerine yayılarak yepyeni ve evrensel bir boyut kazanmıştır. Gezi Parkı'nın 2. yılını idrak ediyoruz. Gezi süreci bitmiş bir süreç değil, hala devam eden bir süreçtir dedi.

HER YERDEYİZ

Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu, Gezi Parkı olaylarının 2. yılı nedeniyle Taksim Dayanışması tarafından 'Her Yerdeyiz' sloganıyla hazırlanan bildiriyi okudular. Bildiride özetle şu ifadelere yer verildi

Bu ülke Gezi'yi yaşadı. Haziran'ın sıcağını iliklerine akıttı. Milyonlar şarkılarını dillerinden düşürmeden kararlı ve direngen bir duruşu tarihin içinden geçerek yaşadılar. Cesur yürekli kadınların ve gençlerin büyük bir ağacın yapraklarına dönüşerek kara bir dumanı dağıttığı, nefes aldırdığı bir ülke artık burası'Bu ülkenin tarihinde ender rastlanacak halkın o kendi olduğu, kendini bulduğu, parkından, meydanlarından yola çıkarak bedenine, yaşamına, ülkesine, geleceğine sahip çıktığı o tarihi anların, Gezi'nin suretini tarihe aksettirdiği o takvim yaprağının yıldönümünde; bedenimizle, ruhumuzla; kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla; aşkımız ve direngenliğimizle her yerdeyiz'İstanbul'da ve ülkenin dört bir yanında şehirlerin parklarında ve meydanlarındayız. Gezi'yi yaşadığımız ve anımsadığımız yerde ve her yerdeyiz. Gezi Parkında ve Taksim Meydanı'ndayız. Gezi'den dört bir yana yayılan park forumlarındayız. Ankara'nın, Adana'nın, Antakya'nın, Eskişehir'in, İzmir'in Edirne'nin, Samsun'un, Diyarbakır'ın, Antalya'nın? Her şehrin ve ilçenin Meydanlarında ve Parklarındayız, her yerdeyiz?

ÜNLÜ AKTİVİST DAVİD HARVEY GEZİ PROTESTOLARI KÜRESEL ANLAMDA TÜM PROTESTOLAR ARAINDA EŞSİZDİR

Öte yandan basın toplantısına dünyaca ünlü İngiliz coğrafyacı, siyasal iktisatçı, sosyal kuramcı ve aktivist David Harvey de katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Harvey Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümünde İstanbul'da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Harvey, Gezi protestoları sırasında ilginç olan bir nokta İstanbul'da bir parkın korunması için başlayan protestoların Türkiye'nin her yerinde başka bir şeye dönmüş olmasıdır. Sadece İstanbul içinde olan bir protestodan bahsetmiyor olmamız Gezi'nin önemli kavramlarından biridir dedi. Dünyayı gezen bir kent bilimcisi olarak Gezi protestolarının küresel olarak gerçekleşen tüm protestolar arasında eşsiz olduğunu ifade eden Harvey, Gezi Parkı protestolarının bulaşıcı etkileri olduğuna inanıyorum. Buradaki protestolar başladıktan sonra dalga dalga büyümesinin hemen ardından Sao Paulo protestoları başladı. Oradaki protestolar Brezilya'nın 50-60 şehrine sıçradı. Bu protestoların hepsi aynı değil, hepsinin farklı kökenleri vardı ancak hepsinin ortak noktası bulunuyordu. Bu ortak nokta, yeni bir demokratik karar alma mekanizması ortaya çıktı. Herkesin parçası olduğu, katılımcı bir demokrasi anlayışı bu protestoların ortak noktasıydı diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title