Haberler
TEM Otoyolu'nda kaza! Edirne yönünde tüm şeritler kapatıldı

TEM Otoyolu'nda kaza! Tüm şeritler kapatıldı

Bomba iddia: Erdoğan, DEM-İmralı görüşmesi için Adalet Bakanı'na talimat verdi

Bahçeli'nin İmralı çağrısı sonrası Erdoğan'dan dikkat çeken talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Muhaliflerin ikinci büyük kenti ele geçirmesi an meselesi

Kız meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 genç hayatını kaybetti

Kız meselesinden çıkan kavga 3 genci hayattan kopardı

Taksici ve Minibüsçüler "Uygulamadan" Şikayetçi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz: "Korsan taşımacılığı önlemek için çıkarılan kanun, İstanbul'da taksici ve minibüsçüleri uygulamadan kaynaklanan hatalar nedeniyle büyük ölçüde mağdur etmiştir ve kentte en çok trafikten men edilen araçlar, ticari taksi ve minibüsler.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili Halit Yılmaz, korsan taşımacılığı önlemek için çıkarılan kanunun uygulamadan kaynaklanan hatalar nedeniyle taksici ve minibüsçüleri büyük ölçüde mağdur ettiğini ifade etti.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, korsan taşımacılığın önüne geçmek için 2012'de 28312 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan kanunun korsan taşımacılık yapanlara değil, vergisini, harcını zamanında ödeyen gerçek esnafa uygulandığını öne sürdü.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren korsan araçlardan çok ticari araçların 60 gün süreyle trafikten men edildiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Korsan taşımacılığı önlemek için çıkarılan kanun, İstanbul'da taksici ve minibüsçüleri uygulamadan kaynaklanan hatalar nedeniyle büyük ölçüde mağdur etmiştir ve kentte en çok trafikten men edilen araçlar, ticari taksi ve minibüsler olmuştur. Oysaki 31 Mayıs 2012'de kabul edilen 6321 sayılı kanuna eklenen üçüncü fıkra ile korsan olarak tabir edilen şehir içinde ticari amaçlı kayıt dışı yolcu taşımacılığının engellenerek, hem taşımacılık hizmetlerinin düzene sokulması hem de kurallara bağlı olarak yolcu taşımacılığı yapan esnafın haklarının korunmasının amaçlandığı bir gerçektir."

Taksici ve minibüsçü esnafının kanun çıktığında büyük bir sevinç yaşadığını anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Uygulamada, 'ilgili belediyeden izin almaksızın' ibaresinden dolayı belediye ruhsatının süresi, bir veya birkaç gün geçtiğinde korsan muamelesi görüyoruz. Bu muamele sonrasında 60 gün süreyle araçlarımız trafikten men edilirken araç sahibine 2 bin 181 lira, araç şoför tarafından kullanılıyorsa 2 bin 181 lira da ona yazılıyor. Yani toplam 4 bin 362 lira ceza yazılmış oluyor. Böyle bir uygulama, dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Bu kanun, TBMM'de bu şekilde uygulansın diye çıkarılmadı. Devlet esnafını bu şekilde cezalandırmaz. Kanun farklı yorumlanmaktadır."

Yılmaz, esnafı mağdur eden bu uygulamanın düzeltilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya kadar giderek yaşanılan bu sorunun çözümünü isteyeceklerini de sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel
title