Takım Elbiseli Koşucu Kalahari Çöl Maratonunu Tamamladı
- Takım elbiseli koşucu Kalahari, Çöl Maratonunu tamamladıCAPE TOWN - "Takım elbiseli koşucu" olarak tanınan atlet Bilal Gül, 7 gün süren Kalahari Çöl Maratonunu sağlıklı bir şekilde tamamladı.
- Takım elbiseli koşucu Kalahari, Çöl Maratonunu tamamladı
CAPE TOWN - "Takım elbiseli koşucu" olarak tanınan atlet Bilal Gül, 7 gün süren Kalahari Çöl Maratonunu sağlıklı bir şekilde tamamladı.
"Takım elbiseli koşucu" Bilal Gül, Güney Afrika'nın Kalahari Çölü'nde 7 gün süren Kalahari Çölü Ultra Maratonu'nunu başarıyla tamamladı. Türk bayrağı desenli kravatıyla çölde koşan Gün'ün maratonu sağlıklı bir şekilde bitirdiği belirtildi.
Bilal Gül yarış sırasında röportaj verdi. Yarışın en zorlu etabının 4. günü olduğunu belirten Gül, 80 kilometrelik bu etabı 35 saat zaman sınırı içerisinde tamamladığını söyledi. Organizasyonun takım elbise ile koşuya katılmasını şaşkınlıkla karşılandığını ve yarışı bu kıyafetle tamamlayamayacağını düşündüğünü ifade eden Gül, maratondaki ilk gününün ardından eleştirenlerden tebrik aldığını söyledi. Bilal Gül, organizasyondaki görevlilerin kendisine "Güçlü Türk" lakabını taktığını, takım elbise ile koşmasının dünya basınındaki haberlerde de yer aldığını sözlerine ekledi.
Kistik Fibrozis hastası çocukların sorunları için farkındalık oluşturmayı hedefleyen Gül, amacına ulaştığını dile getirdi. Yarışma boyunca 4 takım elbise değiştirdiğini, patates püresi, makarna, konserve somon balığı ve hazır çorba içerek beslendiğini söyledi. Yarışmada kendisini ayakta tutan şeyin limon tuzu olduğunu ifade eden Gül, maratonda sürekli pul biber ve çay tükettiğini belirtti. Takım elbiseli koşucu yarışmada en çok kumda yürümenin kendisini zorladığını söyledi.
Kalahari Çölü Ultra Maratonu'nun temel özelliği, "kendine yeterlilik yarışı" olarak biliniyor. Yaklaşık 50 derece sıcak hava ve kızgın kumlarda, başta zehirli yılanlar olmak üzere vahşi çöl hayvanları ile de mücadele edilirken, yarışın hiçbir anında içecek ve su bulunmuyor. Sporcunun, 7 günlük süre içinde tüm yiyecek, giyecek, teknik ekipmanları ve içecek suyu yarış boyunca taşıyacağı 15 kilogramlık sırt çantasında bulunuyor. Dışarıdan hiçbir yardım almadan koşulan yarışta, en küçük bir hatada ise sporcu yarıştan men ediliyor.