Haberler
Putin, açık açık tehdit etti: Sabrımız bir gün mutlaka tükenecek

Putin, ilk kez bu kadar açık tehdit etti! Sözleri yaklaşan savaşın habercisi

Türkiye'nin yanı başında şiddetli çatışma! Muhalifler adım adım ilerliyor

Türkiye'nin yanı başında şiddetli çatışma

Kırıkkale'de yere çöp atanlar güvenlik kameralarından tespit ediliyor

Bir ilde daha başladı! Caddede, sokakta kamera ile takip ediliyorlar

İstanbul'da sahte içkiden 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da kabus yeniden hortladı: 2 kişi öldü, sayının artmasından korkuluyor

Tabutlu Eylemde Hükümete İstifa Çağrısı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da yaşanan maden faciasını protesto etmek amacıyla Antalya'da düzenlenen eylemde tabut taşıyan sendika üyeleri, hükümete istifa çağrısı yaptı.

Soma'da yaşanan maden faciasını protesto etmek amacıyla Antalya'da düzenlenen eylemde tabut taşıyan sendika üyeleri, Ak Parti hükümetine istifa çağrısı yaptı.

Soma'da yaşanan maden faciası sonrası bir günlük iş bırakma eylemi kararı alan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından Antalya'da protesto yürüyüşü yapıldı.

Aydın Kanza Parkı'nda bir araya gelen sendika üyeleri ile vatandaşlar, üzerinde madenci baretinin bulunduğu siyah tabut ile yürüyüşe başladı. Madenci bareti takan ve siyah kıyafet giyen vatandaşlar, yakalarına da siyah kurdele astı. Lise öğrencileri, Beşiktaş taraftar grubu ile bazı engelli vatandaşların da katıldığı yürüyüşte, protestocular kazadan sorumlu tuttukları Ak Parti hükümetini attıkları sloganlarla eleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı'na yaklaşık bir saatte yürüyen 2 bin civarında protestocu daha sonra meydanda maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Burada yürüyüşü düzenleyen sendikalar adına basın açıklaması yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Soma'nın acısını paylaşmak ve sorumlulardan hesap sormak adına meydanlarda bir araya geldiklerini belirterek, 'Çünkü biz biliyoruz ki bu katliam kaza ile olmamıştır dedi.

Madenlerin özel sektöre devredilmesinin ardından iş kazalarının ve ölümlerin arttığını anlatan Ayar, kömürün tonunun maliyetinin 130 dolardan 23 dolara düşmesinin tasarruf bedelinin yüzlerce işçinin ölümüyle ödendiğini söyledi. Ayar, tepkisini şu sözlerle belirtti

'19'uncu yüzyıldan 20'nci yüzyılın başlarından örnekler vererek zihniyetinin 150 yıl öncesinde kaldığını gösteren Başbakan'a 21'inci yüzyılda olduğumuzu hatırlatmayı bir borç biliriz. 'Hedef 2013' diye yola çıkanların 1862'deki bir kazayı örnek göstererek 'bu işin fıtratında var' demesi ülkemizin içinde bulunduğu tabloyu gayet net özetlemektedir.

Siyasi iktidardan taşeron çalıştırmanın yasaklanmasını, madenlerin kamulaştırılmasını, işçi sağlığı ve iş güvenliğini için denetim yetkisinin meslek örgütlerine verilmesini talep eden Ayar, 'Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olmak üzere hükümet derhal istifa etmelidir dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar, meydanda bir süre oturma eylemi yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title