Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Suriyelilerin Topluma Entegrasyonu Sağlanıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte, belediyenin Suriyeli sığınmacılara yönelik yaptığı eğitim ve topluma adaptasyon çalışmalarını sunum eşliğinde anlattı.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Geleceğin Eğitim Derneği'nin işbirliği çerçevesinde imzalanan eğitim protokolü kapsamında hayata geçirilen ve Dünya Bankası'nın desteklediği "Suriyeli Mültecilerin Eğitim ve Sosyo-Ekonomik Kazanımlarının Artırılması Yoluyla Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Tanıtım etkinliğine, Milli Eğitim Bakan (MEB) Yardımcısı Orhan Erdem, Eski Milli Eğitim Bakanı ve Geleceğin Eğitimi Derneği Kurucu Başkanı Nimet Baş, MEB Müsteşar yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

"PROJE"

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle tarihin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıya kalan Türkiye 2 milyon 734 bin kayıtlı mülteciyle tüm Avrupa ülkelerinden daha fazla sığınmacı barındırıyor.

Milyonları bulan mülteci sorunu kamusal işleyişte ciddi aksaklıklar yaratabilmektedir. Barınma, geçinme, toplumsal entegrasyon, eğitim bunların başında gelmektedir. Bundan yola çıkarak hazırlanan Suriyeli mültecilerin eğitimi ve istihdamı için Dünya Bankası tarafından desteklenen "Suriyeli Mültecilerin Eğitim Ve Sosyoekonomik Kazanımlarının Artırılması Yoluyla Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi" ile mülteci sorununun en çok yaşandığı il olan Gaziantep'te bu sorunun çözümüne katkıda bulunuluyor.

Proje kapsamında hedef kitlenin toplumsal adaptasyonu ve iletişim sorunlarının giderilmesi için Türkçe dil eğitimi, savaş ve yeniden zorunlu göçün getirdiği travmaların üstesinden gelmek için psikolojik destek, hukuk mevzuat ile temel sorunların giderilmesi ve son olarak mesleki eğitimle kişinin istihdamı önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title