Haberler

Suriyelilerin "Soğukla" Savaşı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de ağırlaşan kış şartlarında bölgedeki en önemli ihtiyacının yakacak olduğu bildirildi SİYAH gönüllüsü Arar: "Orada soba yok, en büyük ihtiyaç yakacak.

FATMA KALAY - Suriye'de ağırlaşan kış şartlarında bölgedeki en önemli ihtiyacının yakacak olduğu, barınma sıkıntısı çeken halkın yakacak yardımı beklediği bildirildi.

SİYAH (Samsun İnsani Yardım Hareketi) ve İHH İnsanı Yardım Vakfı tarafından Halep'in Azez bölgesine yardım götüren ekipler, bölgede sınır boyunca yetimhaneleri ve kampları ziyaret ettiklerini anlattı.

3 gün Suriye'de kaldıktan sonra 12 Aralık'ta Türkiye'ye dönen ekipte bulunan SİYAH gönüllüsü 43 yaşındaki İsa Arar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede elektrik, su ve ekmeğin olmadığını, ancak yardım kuruluşlarının ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Mobil fırınlarda yapılan ekmeklerin halka dağıtıldığını açıklayan Arar, "Yürekler acısı bir durum var. Kar yağıyor. Bir iki gece kalalım dedik. Bir iki gece zor sabrettik. Acil yardım çalışmasına devam etmek gerekiyor. Orada soba yok, en büyük ihtiyaç yakacak. Gıda bir şekilde ulaşıyor ama en çok yakacak ve barınmaya ihtiyaçları var" dedi.

"Türkler ilk kardeşlerimiz"

Yardım götüren ekipte bulunan Turgay Kurtoğlu ise SİYAH ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle bölgedeki halka atkı, bere, eldivenden oluşan bin 30 takım, 2 bin 500 çift çorap, 20 bin kilogramın üzerinde un ve 1825 koli bebe bisküvisi götürdüklerini anlattı.

"Çocukların hayalleri yok. Orada çocuklar ve aileler için en büyük nimet, günü kurtarabilmek" diyen Kurtoğlu, şunları kaydetti:

"Hepsinin ortak söylediği, 'Türklerin bu yaptığını biz hiç unutmayacağız. Bize tarih kitaplarında Osmanlılar yanlış anlatıldı. Biz Türkleri farklı bilirdik, ama bizim için artık Türkler farklı. Türkler ilk kardeşlerimiz. Bize Arap ülkelerinden bile bu kadar yardım gelmedi. Bize kimse bu kadar dokunmadı. Ama Türk kardeşlerimizden umut aşılayanlar oldu' diyorlar. Türkiye'den çok umutlular. Farklı Arap ülkelerinden yardım getirenler olmuş ama duramamışlar. Baş edememişler. Getirdikleri yardımları Türk yardım kuruluşlarına bırakıp 'siz bunları da kullanın' diyenler olmuş. Farklı ülkeden yardım kuruluşlarına neredeyse hiç rastlamadık." - Samsun

Kaynak: AA / Güncel
title
Close