Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Suriyeliler İçin Acil Un Yardımı Çağrısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Said Demir, Reyhanlı'da un bulamadıkları için 22 fırının üretim yapamadığını belirterek, o bölgede 100 bin ekmek üreten fırın haricinde üretim yapan yer kalmadığını söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Said Demir, Reyhanlı'da un bulamadıkları için 22 fırının üretim yapamadığını belirterek, o bölgede 100 bin ekmek üreten fırın haricinde üretim yapan yer kalmadığını söyledi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadırkentler ve Suriye'nin Türkiye'ye yakın bölgelerinde yaşayan insanların ekmek ihtiyacı için un kampanyası düzenlediklerini kaydetti..

Un ihtiyacının ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Demir, günde 5 tırlık un gereksinimi bulunduğunu söyledi. Demir, şöyle devam etti:

" Reyhanlı'da doğrudan bizim işlettiğimiz 4 fırın var. O bölgede ayrıca 22 fırına da un desteği veriyoruz. Kilis'te ise 1 fırın işletip 4 fırına destek veriyoruz. Ayrıca diğer fırınların kurulmasına da destek verdik. Daha önceleri Reyhanlı'da günlük 83 ton un işliyorduk, bu rakam Kilis'te 20 tonu buluyordu. Maalesef şu anda Reyhanlı'da un bulamadığımız için 22 fırın üretim yapamıyor. Reyhanlı'da günlük 100 bin Suriye ekmeği üreten fırın haricinde üretim yapan yer kalmadı."

Suriye ekmeğinin 10'lu paketler halinde ihtiyaç sahiplerine verildiğini anlatan Demir, bu paketlerden 100 bin adet dağıttıklarını söyledi.

Demir, 100 bin ekmeğin 12 ton un kullanılarak üretildiğini aktararak, özellikle sivil toplum kuruluşları ve şirketlerden destek beklediklerini kaydetti. İHH'nın kamu yararına bir kurum olduğuna dikkati çeken Demir, "Vergi mükellefleri bu tür yardımlarla belli muafiyetler kazanıyorlar. Bu kendileri açısından da faydalı oluyor. Diğer türlü bireysel bazda gelen yardımlar, beraberinde ciddi bir masrafı da getiriyor. Lojistik konusunda da toplu yardımlar fayda sağlıyor" dedi.

Kampanyayı geçen hafta başlattıklarını anlatan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bazı illerimizde hareketlilik olsa da beklediğimiz gibi olmadı. Bunun siyasi konjonktürden de kaynaklandığını düşünüyoruz. Sadece un değil, önceki yıllarda yaptığımız kış kampanyalarını da yapamaya devam edeceğiz. Battaniye, mama, kışlık kıyafeti içeren kampanyanın da ön hazırlığını yapıyoruz. Çadırların iyileştirilmesi konusunda da çalışmalarımız olacak. Sadece bizim kamplarımızda kalan Suriyeli sayısı 60 bin civarında. Şu anda Rusya'nın saldırılarıyla Halep'ten yoğun bir göç  başladı. Bu sayı 100 binlerle ifade ediliyor. Bununla ilgili hazırlıklar yapıyoruz. Bu göç ciddi bir sıkıntıyı da beraberinde getirecek."

Kaynak: AA / Güncel
title