Haberler

Suriyeliler Gönüllü Olarak Geri Gönderilmeli

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, kentte 300 bini aşkın sığınmacının bulunduğunu ve bu durumun beraberinde çeşitli sorunlar getirdiğini söyledi.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, kentte 300 bini aşkın sığınmacının bulunduğunu ve bu durumun beraberinde çeşitli sorunlar getirdiğini söyledi. Özellikle oluşan güvenlik sorununun önüne geçilmesi için önlemler alınması gerektiğini anlatan Aslan, yeni sığınmacı kabulünün sonlandırılması ve gönüllü geri gönderme uygulamasının hayata geçirilmesini istedi.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan beraberinde Genel Sekreter Fikret Murat Tural ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay'dan çalışmalara ilişkin bilgiler alan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Suriyeli sığınmacılara ilişkin rapor hazırladıklarını söyledi. Aslan, hazırladıkları ve hafta sonu kente gelecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da verecekleri raporda Suriyelilerle ilgili sadece sorunların değil çözüm önerilerinin de bulunduğunu belitti.

Gaziantep'te 300 bini aşkın Suriyeli sığınmacının bulunduğunu anlatan Mehmet Aslan, İstanbul'dan sonra en fazla iç göç alan Gaziantep'in Suriye iç savaşı ile birlikte zorluklarla karşı karşıya kaldığını anlattı.

Kent Konseyi olarak yaptıkları çalışma ile Suriyeli sığınmacıların yaşadığı veya yol açtığı güvenlik, barınma, sağlık, sosyal, çevresel, eğitim ve ekonomik sorunlar ile çözüm önerilerini raporlaştırdıklarını dile getiren Mehmet Aslan şöyle konuştu:

"Raporumuzda her konuda yaşanan sorunları anlattık ve çözüm önerilerimizi sıraladık. Ancak öncelikli sorun olarak gözüken güvenlik problemi noktasında sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok kentte asayişi bozan Suriyeliler kentimize gönderiliyor. Bu durum kentin asayişini olumsuz yönde etkilemekte olup, gerek kent halkı ve gerekse diğer Suriyeli misafirler açısından önemli bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. Yine Gaziantep'te faaliyet gösteren birçok yabancı ofis ve merkezler bulunuyor. Bu ofis ve merkezlerin amaç dışı faaliyetler gösterebileceği kanısıyla toplumda tedirginlik ve korku oluşturmaktadır. Bunun için güvenlik açısından her türlü endişe ve tehlike arz eden tüm yabancı ofisler ve merkezlerin süratle kent dışına çıkarılması sağlanmalıdır. Böylece insanlardaki tedirginlik ve korkunun önüne geçilebilecektir. Sınırda sağlanacak üst düzey güvenlik önlemleri, şehrin birçok problemini çözecektir. Sınırda ışıklandırma ve izinsiz geçişleri engelleyecek önlemler artırılmalıdır. Ocak ayı itibariyle yeni misafirlerin kabulü sonlandırılmalıdır. Gaziantep'te yeni kamplar yapılmamalı, kentimize göç teşvik edilmemelidir. Eğer mutlaka yeni bir kamp ihtiyacı doğarsa güvenli bir bölgede kamp oluşturma yoluna gidilmelidir. Cenevre Antlaşması'nda var olan ilgili madde gereği BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ciddi yaptırım uygulanarak gönüllü geri gönderme uygulaması hayata geçirilmelidir."

Aslan, hazırladıkları raporu pazar günü Gaziantep'e gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki bakan heyetine sunacaklarını da sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararına tepkiler art arda geldi! Görevden uzaklaştırılan CHP'li başkan için dikkat çeken ifadeler

Görevden uzaklaştırılan CHP'li başkan için dikkat çeken ifadeler

title