Suriyeli Yetimlerden Kardeşliğin Dili Programı
1 yıl boyunca Türkçe eğitimi gören ve Çocuk Yaşam Merkezi'nde barınma, eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alan yetim çocuklar, Yetim Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle "Kardeşliğin Dili" isminde yıl sonu gösterisi hazırladı.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Çocuk Yaşam Merkezi'nde düzenli olarak barınma, eğitim ve rehabilitsyon hizmeti alan Suriyeli yetim çocuklar yıl sonu gösterisi hazırladı. Anaokul, İlkokul ve Ortaokula giden öğrencilerin "Kardeşliğin Dili" temasıyla hazırladığı gösteride tiyatro oyunları, şiirler, sahne performansları ve ödül töreni vardı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından İstiklâl Marşı ile başlayan program açılış kouşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmasını yapan Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, geride bıraktıkları 1 yılda gerçekeştirdikleri projeler ve etkinliklerden bahsetti ve bunların amacını şöyle açıkladı: "1 yılı geride bıraktık. Birlikte onlarca etkinlik, yüzlerce proje yaptık. Tek amacımız savaş mağduru Suriyeli yetim çocuklarımızın eğitim ve rehabilitasyonla topluma kazandırılmasıydı. Buradan çıkıp iş hayatına girecek olan her bir çocuğumuza Türkiyemize katma değer üretecek ve ahlakıyla örnek olacak biri olarak bakıyor o şekilde davranıyoruz. Bu amacımıza yönelik bize maddi manevi destek olan tüm gönüldaşlarımıza çok teşekkür ederiz.
MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Nilüfer Kol ve Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu'nun da iştirak ettiği programda misafir konuşmacılar kısaca şu cümleleri aktardı:
Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu: "Şu anda bu merkezde kalan 440 öğrencimizin gelecekte iyi bir eğitim almış olması ve iyi birer anne ve baba olmaları için çalışıyoruz. Bu konuda Çocuk Yaşam Merkezi'ne elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.
Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Nilüfer Kol: "Buradaki çalışmaları biliyor, yakından takip ediyoruz. Çocuklarımızın iyi yerlere geleceğine, hangi işi yaparlarsa en iyi şekilde yapacaklarına inanıyoruz. Bu inançla da desteklerimizi sürdürüyoruz."ifadelerini kullandı.
MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz: "Güzel bir haberimiz var. Çocuk Yaşam Merkezi'nin içinde yeni eğitim öğretim yılında Anadolu İHL eğitime başlayacak. Okulun ismini, özellikle Antakya ve Şam diyarının fatihi ve idarecisi olan, sade hayatıyla bizlere örnek olan cesur sahabi Ebû Ubeyde bin Cerrah (r.a.) koyduk." dedi ve okulun topluma faydalı insanların yetişmesinde katkı sağlayacağı temennisinde bulundu.
Programımızda İstanbul'dan misafir olarak katılan İlkokul öğretmeni Hatice Tek ve projeyi birlikte gerçekleştirdikleri 1. sınıf öğrencileri de vardı. "Hayata İyilik Kat" isminde bir sosyal sorumluluk projesi üstlendiklerini dile getiren Tek, sunumuna şöyle devam etti: "Bu projede sınıfa sırayla elma getirdik ve tükettiğimiz elmalardan ve kabuklarından değerlendirmek için doğal elma sirkeleri ürettik. Elma sirkeleri çoğalınca bunu yetim kardeşlerimiz için bir yardım kampanyasına dönüştürdük ve elde ettiğimiz gelirlerle en son yetimlere bayramlık hediye ettik. Aile ve çevremizde farkındalık oluşturmak için başlattığımız projeyi hayır köprüsüne dönüştürdük. Artık hem bilinç aşılıyor hem de yardım ediyoruz."
Sahne gösterisinden şiir performansına, tiyatro oyunundan komik diyaloglara kadar anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz sahnede büyük beğeni topladı. Ayrıca mezun olan öğrencilerimize hediyeler takdim edildi. Yıl sonu mezuniyet programı için düzenlenen mektup ve resim yarışmasında, dereceye giren erkek öğrencilerimize bisiklet, kız öğrencilerimize ise ziynet eşyası hediye edildi. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.