Haberler
Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip 'Karabiber gibi yanarsın' dediler

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip "Karabiber gibi yanarsın" dediler

Suriye'deki İç Savaş

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Esed rejimine karşı mücadele eden Ecnadu'ş Şam İslam Birliği grubu sözcüsü Vail Ulvan, Guta'da insan hayatı dışında her şeyin pahalı olduğunu söyledi.

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Esed rejimine karşı mücadele eden Ecnadu'ş Şam İslam Birliği grubu sözcüsü Vail Ulvan, Guta'da insan hayatı dışında her şeyin pahalı olduğunu söyledi.

Doğu Guta'daki insani dramın sürdüğünü ve rejimin sivilleri bombalamaya devam ettiğini söyleyen Ulvan, "İki buçuk yıldır kuşatma altındaki Doğu Guta, rejimin Şam'ı koruması için çok stratejik bir nokta. Abluka ve bombardıman nedeniyle ölümler her geçen gün artıyor. Muhaliflerin elindeki Doğu Guta savaşın kaderini belirleyecek. Rejim bunun farkında olduğu için bölgeye aralıksız saldırıyor" dedi.

Çok zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiklerini belirten Ulvan, "Doğu ve Batı Guta, Cobar ve Kalamun'da hem rejim hem de DAEŞ'e karşı savaşıp diğer muhalif gruplarla beraber Doğu Guta'daki bir milyona yakın insanın güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Gutalı muhalifler olarak koordinasyon içinde hayat mücadelesi veriyoruz" dedi.

-Guta'da her şey pahalı, insan hayatı ucuz"

Doğu Guta'daki insani krizi önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını, açlık ve hastalıkların önüne geçebilmek için çok farklı yollara başvurduklarını söyleyen Ulvan, şöyle devam etti:

"Rejim, kış aylarında ablukayı kaldırdığını iddia etti. Bazı yardımlar Guta'ya girdi ama bunlar oldukça pahalı fiyatlarla satıldı. Rejimin Guta'ya girmesine izin verdiği malzemelerden bir kilogram şeker on altı dolardı. Yedi yüz gramlık bir ekmek ise dört dolara satıldı. Üstelik ekmek satışı haftada iki gün yapıldı. İnsanlar neleri var ise satıp karınlarını doyurmaya çalışıyor ama açlıktan olmasa da rejim bombardımanlarında ölüyor. Guta'da her şey pahalı, sadece insan hayatı ucuz."

Abluka nedeniyle yardımların ulaşamadığı Guta'da bombardımandan etkilenmeyen az bir toprak parçasında sebze yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Ulvan, "dört yıldır bombalanan topraklarında yetişen her şeyin sağlığa zararlı olduğunu bilmelerine rağmen ölmemek için yetiştirdiklerini tükettiklerini" dile getirdi.

-"Gıdanın yanındaki en büyük iki sorun, tıbbi malzeme ve enerji sorunu"

"Hayatımıza devam etmek için çeşitli yollar bulmaya çalışıyoruz. Sınırlı bölgeleri ekip biçebiliyoruz diyen Ulvan, şunları kaydetti:

"Bombardıman nedeniyle topraklarımız ekime elverişsiz hale geldi. Yetişenler de hastalıklı oluyor. Yiyecek sağlamak için herkes evlerindeki plastik eşyaları eritip benzin veya mazot haline getiriyor. Bu benzini ve mazotu satıyoruz. Böylece az da olsa gizli yollarla yiyecek bulabiliyoruz. Fakat Guta'da bir milyon insan var. Bu yöntem ise çok az kişiye yiyecek sağlıyor."

Guta bölgesindeki çatışmaların daha çok çevre hatlarda olmasına rağmen rejimin Guta'nın merkezini bombaladığını aktaran Ulvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Guta'daki ölümlerin çoğu açlıktan ve bombardıman sonrası tıbbi yetersizlikten kaynaklanıyor. Yaralıların tedavilerini yapamıyoruz. Açlık ve susuzluktan hastalıklar yayılıyor. Hastaların tedavileri için gerekli ilaç ve ekipmanımız yok. Guta'da gıdanın yanındaki en büyük iki sorun tıbbi malzeme ve enerji sorunu."

Kaynak: AA / Güncel
title