"Sur İlçesi Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri" Çalıştayı Başladı
Diyarbakır Sur İlçe Kaymakamlığı ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile "Sur İlçesi Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri" çalıştayı düzenlendi.
Sur Kaymakamlığı ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile "Sur İlçesi Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri" çalıştayı düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşen çalıştayın açılış programına Vali Yardımcıları Kürşat Güleryüz ve Mustafa Can, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Sur İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aykanat, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Hüseyin Fazlı Ergül, öğretmenler ve öğretim üyeleri katıldı.
Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çok Sesli Korosunun dinletisi ile başlayan programda, Diyarbakır yöresinin ezgileri seslendirildi. Sur İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Hüseyin Fazlı Ergül tarafından Yunanistan da katıldıkları festivalde "En iyi koro" ödülünü alan koro ekibine çiçek takdim edildi.
Çalıştayın açılış konuşmaları Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Hüseyin Fazlı Ergül ile başladı. Ergül, Eğitim Fakültesinin öğretmen yetiştiren, öğretmen ve öğrencilere eğitim konusunda rol model olan bir kurum olduğunu belirterek, eğitim ve öğretimin ne denli önemli olduğunu vurguladı.
Kaliteli öğretmen yetiştirmenin ehemmiyetinden bahseden Ergül, "Öğretmen adaylarının meslekte yeterli boyuta ulaşabilmesi için gözlem yapması gerekir. 1997 yılından beridir Fakülte-Okul işbirliği büyük önem arz etmektedir" dedi.
Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aykanat da yaptığı konuşmada çalıştayın amacının Sur ilçesinde eğitim düzeyinin iyileştirilmesi ve var olan sorunların tespit edilmesi olduğunu söyledi.
Aykanat, çözüm önerilerinin çalıştay için çok büyük önem arz ettiğini söyleyerek, üniversiteden 42 akademisyenin, branş öğretmenlerinin, şube müdürlerinin fikirleri ile çalıştayın ciddi sonuçlar çıkaracağını söyledi.
Sur İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura ise Diyarbakır'ın en köklü ve tarihi boyutu önemli olan Sur ilçesinin avantaj ve dezavantajlarından bilgiler vererek konuşmasına başladı. Tura, Sur bölgesinin fiziki şartlarından, eğitim sorunlarına ve sosyo-ekonomik düzeyine kadar iyileştirilmesi gereken özel bir bölge olduğunu söyleyerek, eğitimde var olan sistematik problemleri dile getirdi.
Sur ilçesinde çalışılması ve emek harcanması gereken bir çok sıkıntının olduğunu anlatan Tura, bu çalıştayın bir hedef olacağını, her öğretmenin fikrine ihtiyaç duyulduğunu söyledi ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesine akademik anlamdaki katkılarından ötürü teşekkür etti.
Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz de konuşmasında programın konusunun eğitim olmasının kendisi açısından önemine değindi. Ciddi öğrenci ve öğretmen sayısı olan Sur ilçesinin var olan sorunlarına çözüm aranmasının ve Kaymakam Tura'nın fikirlerinin önemine vurgu yapan Güleryüz, 3000 öğrenciye yararlı olacak bu çalıştayda emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti.
Son olarak konuşan Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, eğitimin özünün insan olması gerektiğini, insanın maddi ve manevi huzurunu hedef almayan, sadece rekabete sürükleyen bir eğitim asla yeterli olmayacağını söyledi.
Saraç, çağımızda çok hızlı bir değişimin söz konusu olduğunu ve eğitimin sürekli olmasının gerektiğini belirterek, Dicle Üniversitesi olarak bu fikre uyun olarak 7 yıldan beri ciddi açılımlar gerçekleştirdiklerini, çalıştaylar, sempozyumlar ile eğitime büyük katkılar sunduklarını ifade etti. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin merkezinin Sur içi olduğunu belirten Saraç, ilçedeki eğitim ve öğretimin kalitesinin artmasını hedefleyen bu çalıştayda emeği geçen, fikir beyan eden tüm öğretmenlere, akademisyenlere teşekkür etti.