Haberler

Şule Yüksel Şenler'e Saygı Gecesi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bir Nesli Yoğuranlar" başlıklı etkinlikler kapsamında bu ay bir dava insanı olan yazar ve gazeteci Şule Yüksel Şenler'i ağırlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür ve sanat hayatımıza eserleriyle katkılar sağlayan ve gelecek nesillere fikirleri ile yol gösteren günümüzün önemli şahsiyetlerini hatırlamaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün bu kapsamda başlattığı "Bir Nesli Yoğuranlar" başlıklı programın aralık ayı konuğu, yazdığı kitaplar, verdiği konferanslar ve yaptığı hizmetler ile bir nesle öncülük eden Şule Yüksel Şenler olacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle "Bir Nesli Yoğuranlar: Şule Yüksel Şenler" adlı program, 27 Kasım Pazar günü 19.00'da düzenlenecek. Sunuculuğunu Kübranur Uslu'nun yapacağı etkinlik, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Şule Yüksel Şenler'in hayatı ve edebî serüveninin anlatılacağı belgesel gösteriminin ardından Müzeyyen Taşçı, M. Fatih Dursun Alev, Ekrem Kızıltaş, Demet Tezcan, Gültekin Sarıgül ve Merve Kavakçı tek tek sahneye çıkarak Şenler'in hayatı, yazarlığı, gazeteciliği ve dava insanlığına dâir bir konuşma gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kapanış konuşmasını yapacağı "Bir Nesli Yoğuranlar: Şule Yüksel Şenler" adlı program, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. Şule Yüksel Şenler'e saygı gecesinin sonunda, katılımcılara yazarın "Bize Ne Oldu" adlı kitabı dağıtılacak.

İnançlarını özgürce yaşamak isteyen Müslüman kadınların sesi: Şule Yüksel Şenler

Şule Yüksel Şenler, Kayseri'de 29 Mayıs 1938 yılında dünyaya geldi. Aslen Kıbrıslı olan yazar, küçük yaşta ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıftayken annesinin ani rahatsızlığı nedeniyle bırakmak zorunda kalan Şenler, kendini yetiştirmeye devam etti. Bir yandan okurken diğer yandan yazmaya başladı. Deneme ve öykülerini Safa Önal'ın hazırladığı Yelpaze dergisine gönderdi ve yazarlığa ilk adımını attı. 21 yaşında iken Kadın Gazetesi'nde "Duyuşlar" köşesini yazmaya başladı. Daha sonra Gökhan Evliyaoğlu ve Peyami Safa gibi dönemin ünlü yazarlarının da içinde bulunduğu Yeni İstanbul gazetesinin gençlik köşesinde yazmaya başladı. Risâle-i Nûr sohbetleriyle tanışması yazarın hayatında bir dönüm noktası oldu. Düzenlediği konferans ve toplantılarda kendisini ve yaşamını sorgulamaya başlayan yazar, İslamiyet yolunda doğru bildiklerinden ödün vermeyerek Müslüman kadınların sesi oldu. Şenler, inançlarını özgürce yaşamak isteyen tüm kadınların rol modeli haline geldi. Yeni İstiklal gazetesinde başlayan mücadele, Bugün gazetesinde devam etti.

Bir dönem, Seher Vakti dergisinin başyazarı oldu. 1980'den sonra Zaman ve Milli Gazete'de de yazdı. Yazdığı yazılarından ve konuşmalarından dolayı hakkında onlarca dava açıldı. Bir yazısında dolayı hapis yattı. Şule Yüksel Şenler, düşüncelerini roman yazarak da halka ulaştırmayı başardı. "Huzur Sokağı" adlı eseri bugüne kadar 1 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak adeta milyonların sesi oldu. Eser aynı zamanda 1970 yılında "Birleşen Yollar" adıyla yönetmen Yücel Çakmaklı tarafından filme çekildi. İslamiyet için verdiği hizmetlerle adından söz ettiren Şenler için Yazar Demet Tezcan, "Bir çığır öyküsüdür Şule Yüksel Şenler" adlı eseri kaleme aldı. Yazarın eserleri şunlardır: "Gençliğin Izdırabı", "Hidayet", "Bize Ne Oldu", "İslam'da ve Günümüzde Kadın", "Her Şey İslam İçin", "Uygarlığın Gözyaşları", "Kız ve Çiçek", "Sağ El Bir Bilinçli Öğretmen", "Yılanla Tilki" ve "Huzur Sokağı".

Kaynak: Bültenler / Güncel
THY, İstanbul Havalimanı'ndan 38 seferini iptal etti

THY, İstanbul için 38 seferin iptalini duyurdu

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title