Sü Ziraat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildiFakülte faaliyetlerinin artarak sürdüğünü ifade eden Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi
Fakülte faaliyetlerinin artarak sürdüğünü ifade eden Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, Ziraat Fakültesi'nin 2019-2023 Stratejik Planın sunumunu gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Baştaş, işbirliği içinde projelerin devam ettiğinin belirterek, "1982 yılından kurulan fakültemiz şu an 10 bölümden oluşuyor. 20 sınıfımız, 1 amfimiz var. Toplamda 43 laboratuarımız bulunuyor. Akademik olarak 154 personelimiz var. Bütün bölümlerde toplam 53 profesör, 16 doçent, 21 yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi, 45 araştırma görevlisi, 11 uzmanımız, 5 mühendisimiz var. Bu arada yeri gelmişken söyleyelim bolca asistana ihtiyacımız var. Tüm bölümler müfredatlarını güncellemiş bulunuyor, bu konuda eksik kalan bir çalışmamız yok. Temel konular, güncel sorunlar ve gelişmeler çerçevesinde ilgili öğretim üyesi tarafından mantıksal bir bağ kurularak, bölüm kurulu onayı ile bütün çalışmalarımız gerçekleşiyor. Fakültemizde şu anda 3 bin 161 öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilere ve mezunlara yönelik anketlerle stratejik hedeflere ulaşabilmek için analizler yapılacak. Geleceğe yönelik bu anketler de faydalı olacaktır. Stratejik amaç ve hedeflerimizi; eğitim, araştırma, insan kaynakları, kurumsallaştırma, paydaşlarla ilişkiler, uluslararası ilişkiler, finans, altyapı ana başlıkları altında topladık. Bu çerçevede nitelikli öğretim elemanı ve öğrenci yetiştirmek hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, ise, "SÜ. Ziraat Fakültesi verilen değeri hakkıyla yerine getirebilmenin verdiği eğitim ve öğretimin yanında yenilikçi ve girişimci üniversite çalışmalarıyla en önemlisi de uluslararası düzeyiyle üniversitemize büyük katkılar sağlamıştır. Üniversitemiz, yaptığı çalışmaları sadece akademik değil sosyal olarak da süründürebilen kayıt altına alan ve almış olduğu kayıtları da sistem üzerinden kontrol eden bir yapıya kavuşmuştur. Ortaya koyulan çalışmalar tozlu raflarda değil, tarlalara ve sanayide uygulanabilir bir hale geliyor olması önemlidir. Her bir fakültenin BAP'tan (Bilimsel Araştırma Projeleri) aldığı projenin yaklaşık 3/1'ini TÜBİTAK'tan (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) ve dışarıdan alıyor olma şerefi sadece Ziraat Fakültesi öğretim üyelerine aittir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İç kaynaklarımızı kullanabilmenin yanında üniversitemize dış kaynaklardan da alınan desteklerin daha da artmasını istiyoruz. Bundan sonraki süreçte BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) üzerinde verilen projelerin üniversitemiz dışından alınacak projelerle yeni bir düzenlemeye gideceğimizi hatırlatmak isterim. Üniversitemiz gençleşen bir üniversite olmasına rağmen gittikçe ihtiyarlayan bir sürece girdi. Profesör sayımız, araştırma görevlisi sayımızı aştı. Bizim açımızdan eğitim, öğretim ve araştırmanın devam etmesi açısından araştırma görevlisi sayımızı çok hızlı bir şekilde arttırmamız lazım. Stratejik planların en önemli etkisi yukarıdan hazırlanıp aşağıdan uygulananlar değil, aşağıdan hazırlanıp yukarıya sunulmuş olmasıdır. Planın çok etkili bir şekilde katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Akademik Kurul Toplantısı fakülte konferans salonunda yapıldı. Gerçekleşen Akademik Kurul toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Aydın, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş ve akademisyenler katıldı. - KONYA