Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Su Sempozyumunda Suriye'ye Yaptırım Konuşuldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Üniversitesi tarafından 'Su Sempozyumu' düzenlendi.

Yalova Üniversitesi tarafından 'Su Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyumda bir sunum gerçekleştiren Türkiye Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen, Türkiye'nin su fakiri, ancak komşularına göre su zengini bir ülke olduğunu belirtti. Şen, Suriye'ye yaptırım olarak Türkiye'den aldığı suların kesilmesinin doğru olmayacağını söyledi

Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyum, Karizma İş Merkezi'ndeki Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Konferans Salonu'nda yapıldı. Sempozyumda Türkiye Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen bir konuşma yaptı. Programa Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, rektör yardımcıları, akademisyenler ile Yalova Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Salih Kocabaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Gürcan Olcay ile AK partililer ve öğrenciler katıldı. YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan programda Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen, çeşitli konulara temas etti.

Şen, suyun yerini hiçbir maddenin tutmadığını söyledi. Tarihte ilk teşkilatlanmaların da su esas alınarak yapıldığını söyleyen Prof. Şen, "Su savaşları her zaman oldu ve hala da devam ediyor. Dinlerde de su ile ilgili tabirler var. Kur'an-ı Kerim'de 'canlı olan her şey sudan yaratılmıştır' deniliyor. Bugün NASA bile Kur'an-ı Kerim'deki tabiri kullanıyor. Geçmişte de tarım su ile yapılıyordu ve dolayısıyla yerleşimler de suya göre yapıldı" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda su ile ilgilenen birimlerin olduğunu söyleyen ancak bunda süreklilik olmadığını dile getiren Başkan Şen, "Türkiye için su çok önemli bir konu. Türkiye su fakiri bir ülke, ancak komşularına sorarsak su zengini olarak görülüyor. Suriye'de de, İsrail'de de su konusunda birimler var, ama onlarda emekli olup ölünceye kadar var. Biz de ise elçi olana kadar, bir yerde bir milletvekili olana kadar var. Öyle olunca su konusunda kopukluklar oluyor. Süreklilik olmuyor. İlmi olmayan düşünceler bazı ülkelere satılıyor. Bunlardan bir tanesi de benim vatanım" diye konuştu.

Bir akademisyenin yönelttiği 'Türkiye siyaseten bir yaptırım olarak Suriye'nin suyunu kesebilir mi?' sorusuna da cevap veren Prof. Şen, "Evet böyle bir şey olabilir, ama var sayalım ki kestik. Oradakiler de insan değil mi diye bizim milletimiz düşünür. Batılı bir millet olsaydı keserdi, ama bizim ülkemiz kesmez" diye cevap verdi.

Prof. Dr. Şen'e yaptığı konuşmalardan dolayı Rektör Eruslu çini tabak hediye etti. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title