Haberler
Ateşkes sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama: Ellerimiz tetikte kalacak

Tarihi antlaşma sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama

İsrail Savunma Bakanı Katz: Ateşkes ihlal edilirse güçlü bir şekilde yanıt vermeye hazırız

Dünya rahat nefes aldı derken yeni bir tehdit daha

Türkiye'yi sarsan 'sahte dolar skandalı' büyüyor

Piyasaları altüst eden olayda detaylar ortaya çıktı

Bomba iddia: En düşük emekli aylığı için 3 rakam belirlendi

En düşük emekli aylığı için 3 rakam belirlendi

Sri Lanka'daki Siyasi Kriz

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sri Lanka'da mahkeme, Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın ve kabinesinin görevlerinin yükümlülüklerini yerine getirmemeleri yönünde karar verdi.

Sri Lanka'da mahkeme, Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın ve kabinesinin görevlerinin yükümlülüklerini yerine getirmemeleri yönünde karar verdi.

Yargıç Preethipadhman Surasena, yaptığı açıklamada Rajapaksa'nın ve kabine üyelerinin görevlerini yerine getirmemeleri gerektiğine karar verdiklerini bildirdi.

Surasena, Rajapaksa ve bakanların 12 Aralık'ta yapılacak duruşmaya katılmaları gerektiğini söyledi.

Sri Lanka'da milletvekilleri, güvenoyu vermedikleri Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın devlet fonlarını kullanmasını engelleyen önergeyi kabul etmişti.

Güney Asya ülkesinde parlamento Rajapaksa'ya 2 kez güvenoyu vermezken, yenilgiyi kabul etmeyen Sri Lanka Başbakanı oylamaların usulüne uygun yapılmadığını savunuyor.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, anlaşmazlık yaşadığı Başbakan Ranil Wickremesinghe'yi 26 Ekim'de görevden alarak, yerine eski Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa'yı getirmiş ve 27 Ekim'de de parlamento çalışmalarının 16 Kasım'a kadar askıya alındığını açıklamıştı.

Sirisena, bu ay yayımlanan bir bildiriyle parlamentonun feshedildiğini ve 5 Ocak'ta erken seçim yapılacağını duyurmuştu. Bildiride, adaylık başvurularının 19-26 Kasım'da yapılacağı ve yeni parlamentonun 17 Ocak'ta toplanacağı belirtilmişti.

Yüksek Mahkeme ise devlet başkanının parlamentoyu feshetme kararının 7 Aralık'a kadar askıya alınması kararı almıştı.

Parlamentoda çoğunluğun desteğine sahip Ranil Wickremesinghe, başbakanlık görevinden alınmasının hükümsüz olduğunu savunuyor.

Kaynak: AA / Güncel
title