Haberler
İsrail ve Lübnan, savaşın bitmesi için bazı konularda anlaştı

İki ülke anlaştı! Aylardır devam eden savaşın bitmesi artık an meselesi

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Soruyu Bilen Sınıfa Giriyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'da yetenekli öğrencilerin kurs gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki Fen Bilimleri öğrencisi Ceyna Alkan, öğretmeni Selman Ülker ile birlikte kapı kilit mekanizması üretti.

MANİSA'da yetenekli öğrencilerin kurs gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki Fen Bilimleri öğrencisi Ceyna Alkan, öğretmeni Selman Ülker ile birlikte kapı kilit mekanizması üretti. Mekanizma, fen bilimleri dersiyle ilgili soruları doğru yanıtlayanlara kapının açılmasını sağlıyor.

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri ve Teknoloji öğretmeni Selman Ülker ve 11'inci sınıf öğrencisi Ceyna Alkan'ın icat ettiği kapı kilit mekanizması ile sınıfa girmek isteyenler fen bilimleri sınavına tabi tutuluyor. Derse girecek öğrenciler ekranda çıkan sorulara doğru cevabı verene kadar kapıda bekliyor. "Aşağıdakilerden hangisi tek hücreli canlıdır? (amip)", "Elektriği kim buldu? (Edison)" gibi soruların bulunduğu mekanizmanın merkezde öğrenim gören öğrencilerin ilgi odağı olduğunu söyleyen Fen Bilimleri ve Teknoloji öğretmeni Selman Ülker, "Bizim bu projeyi yapmaktaki amacımız fen sınıfına gelen öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerini sağlamak ve dersleri ilgi çekici hale getirmek. Sınıf kapısı önünde duran tabletteki fen bilimleri sorularına doğru cevap verebilen öğrenciler sınıfa girmeye hak kazanıyor. Soruya doğru cevap verildiğinde, tabletin bluetooth ile bağlı olduğu ardunio destekli kapı kilit mekanizması otomatik olarak açılıyor ve sınıfa giriş sağlanıyor. Soru yanlış cevaplandığında kapı kilidi açılmıyor. Soruyu ilk hakkında bilen öğrenci alkış sesi, ikinci ve üçüncü denemesinde bilen öğrenci yanlış alarmı sesi ile sınıfa girebiliyor. Bu sistem öğrencilerin ilgisini çekmekte ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamaktadır. Bu sistem farklı yerlere entegre edilebilir. Kilit sistemi evlerde hırsızlığa önlem olarak bile kullanılabilir. Karekod ile ilişkilendirilerek eve giriş sağlanabilir. Ayrıca bu mekanizma sayesinde anahtarlarını evde unutanlar kapıda kalmaktan kurtulabilir" dedi.

PROJELER SERGİLENECEK

Manisa'da üst düzey öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeleri için okul dışında eğitim aldıkları Manisa Bilim ve Sanat Merkezi'nin Müdürü Özgür Ekmeksiz ise, merkezde 517 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, "Öğrencilerimiz eğitim programların en üst aşaması olan proje üretme aşamasında da çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de bu aşamada öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve kapasitelerini en üst düzeyde kullanabilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Tüm projelerimizi mayıs ayında TÜBİTAK 4006 bilim şenliğinde sergileme fırsatı bulacağız. Aynı zamanda bakanlığımız tarafından düzenlenen bilim ve sanat festivalinde Manisa'yı temsil ederek, projeleri sergileme imkanı bulacağız" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title