Sonbahar Detoksuyla Yenilenin
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir doğal arınma ve termal tesisinin Yönetim Kurulu Başkanı Dr.
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir doğal arınma ve termal tesisinin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yaşar Yılmaz, birçok insanın 'yaşam ritmi bozukluğu' sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtip, bunun sonbahar detoksu ile ortadan kaldırılabileceğini söyledi.
Kuşadası'nda hizmet veren Natur Med'in Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yaşar Yılmaz, mevsimler, iklimler, atmosfer olaylarının insan bedeni üzerinde önemli etkiler yarattığını belirtti. Dr. Yılmaz, "Evrenin doğal ritmi ile kendi yaşam ritmimizi uyumlu hale getirmenin bizi daha sağlıklı, güçlü ve dengeli kılacağı eski çağlardan beri bilinen bir gerçek. Yazın kışı, kışın da yazı yaşamak, geceleri gündüzü, gündüzleri de geceyi yaşamak ya da kışın ortasında doğal olmayan yöntemlerle yetiştirilmiş yaz meyveleri yemek aslında doğa yasalarını çiğneyerek yaşam ritmimizle savaşmaktan başka bir şey değil. Yaşam ritmi, doğadaki her türlü değişikliğe adapte olabilmekle mümkün" dedi.
Birçok insanın 'yaşam ritmi bozukluğu' sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Dr. Yaşar Yılmaz, "Günümüzde çoğumuz şehir yaşantısı içinde hapsolduğumuz ve ormanı, denizi, doğal kaynak sularını, gökyüzünü, güneşi ve ayı yani doğayı yaşayamadığımız için bazılarımız 'yaşam ritmi bozukluğu', bazılarımız da bu bozukluğun getirdiği alerjiden fazla kiloya, cilt hastalıklarından depresyona kadar pek çok kronik rahatsızlık yaşıyoruz" diye konuştu.
Bedenin iklim değişikliklerine karşı dayanıklı olmaması halinde mevsimsel değişimlerin pek çok rahatsızlığa neden olabileceğini de vurgulayan Dr. Yılmaz, şunları kaydetti:
"Mevsimsel değişikliklere adapte olabilme kabiliyetini kazanmak düzenli bedensel ve zihinsel arınma kürleriyle mümkün. Yaz boyu hareketsiz kaldıysanız, sağlıksız beslendiyseniz, şehir ve iş yaşamının stresine maruz kaldıysanız kışa daha sağlam bir bünyeyle girmek için bedeninizi arındırmanızda yarar var."
HAZAN MEVSİMİNE VE HÜZNE KARŞI ARININ
Sonbaharın yaklaşması ve hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte bedenin değişen iklime uyum sağlamasının zorlaştığına dikkati çeken Dr. Yaşar Yılmaz, bir arınma programının bu yükten kurtulmanın en doğru yolu olacağını söyledi. Dr. Yılmaz, arınma diyetindeki sağlık orucu, doğal mineralli termal sularda banyolar, sıcak-soğuk kontrast havuz banyoları, infraruj ısı kabinlerinde terlemek, orman yürüyüşleri, yoga, meditasyon, pilates, solunum egzersizleri, masajlar, ozon tedavisi, kalın bağırsak temizliği gibi doğal uygulamaların yeni icat edilmiş şeyler olmadığını belirtti.
Geleneksel Çin Tıbbı'nın, Ayurveda Tıbbı'nın, yerli Amerika kabilelerinden bugüne uygulanagelmiş, etkileri kanıtlanmış kadim doğal tıp uygulamaları olduğunu da belirten Yılmaz, şunları söyledi:
"Bu kadim bilgeliğin uzantılarını bugün bütünsel tıbbı benimsemiş hekimler ve sağlık ekibi gözetiminde uygulanıyor. Arınma programına başlamanın ilk koşulu başlıca toksin kaynakları olan kafeinli, şekerli, unlu, asitli, işlenmiş yiyecekleri ve hayvansal gıdaları yemeyi bırakmaktır. Arınma programı süresince bunlardan uzak durulacak ve sebze ağırlıklı, arınma içeceklerinden (buğday çimi suyu, sebze ve meyve suları, arınma çorbaları), özel krakerlerden oluşan bir beslenme programı izlenecek. Haftanın bir günü de sıvı orucu günü olacaktır. Bu, arınmanın sadece beslenme boyutudur. Bedenin gün boyu hareket ettirilmesi, kaplıca banyoları, masajlar, kolon hidroterapi, titreşimli vakum terapisi, kil maskeleri gibi doğal uygulamalar arınma programınızı bütünleyen diğer uygulamalardır." - Aydın